Terim: 3 puan Fenerbahçe maçı için iyi bir moral oldu

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ciddi bir rakip karşısında aldıkları 3 puanın Fenerbahçe maçı için...

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ciddi bir rakip karşısında aldıkları 3 puanın Fenerbahçe maçı için iyi bir moral olduğunu söyledi.
Gençlerbirliği-Galatasaray maçı ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, zor geçen bir maç olduğunu Gençlerbirliği ile nerede maç yapılsa kolay geçmeyeceğini vurgulayarak, ''Ciddi bir ekip yapmışlar genç yeteneklerden kurulu bir ekip olmuşlar. İlk yarı biz oyunu daha iyi oynadık ama açıkçası çok da gol pozisyonuna girdiğimiz söylenemez. Belki baskı vardı üzerimizde. İkinci yarı daha ciddi ve arzulu başladık. En son güzel bir gol oldu. O da bize 3 puanı getirdi. Gol yemediğimiz için böyle bir deplasmandan 3 puan ile ayrıldığımızdan Fenerbahçe maçı öncesi bu maç bizim için iyi oldu. Oynamayanların yerine oynayan arkadaşlarımızla ilgili daha net bilgilere ulaştık. 3 puan isteklerinden asılmalarından memnunum. Yavaş yavaş takım olacağız daha da iyi takım olacağız. O yüzden şimdiden öbür maça bakacağız.'' dedi.
Emre ve Ayhan’ın sonradan maça girmelerine rağmen katkısının çok fazla olduğunu dile getiren Terim, ''Melo yu biraz daha Baros’a yakın soluna Emre sağına Sercan’ı koyup Ayhan ve Selçuk ile 0-0 tutmaya çalıştık. Sonra klasik oyuna döndük. Topun bizde olduğu.. Bekimizin bindirdiği. Bu bizim takımımız. Yeni kurulan takımlarda elektrik olarak bazı kopukluklar oluyor. Bençten gelen arkadaşların katkısı büyük oldu. Kazanma arzusu hoşuma gitti. Daha istekli takım olacağız.'' şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

ÇAPA: İLK 45 DAKİKA RAKİBE ŞANS TANIMADIK
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa ise, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray derken büyük maçlar üst üste oldunun altını çizerek, ''Daha önce oynadığımız maçlarda gösterdiğimiz performanstan dolayı beklentilerimiz fazlaydı. Galatasaray 4-4-2 oynadı. Biz de ona göre bir sistem belirlemiştik. Top bize geçtiğinde 3’e 2 yakaladığımız zamanlar oldu ama iyi değerlendiremedik. İlk yarı net pozisyonumuz 3 tane oldu. Atardık ama atamadık. İlk 45 dakika rakibe şans tanımadık. 2.devreye bakıldığında iki tarafın da kontrollü oynadığını top kayıplarının fazla olduğu bir karşılaşma oldu. Atılan gol çok net bir pozisyon değildi. Eboue’nin güzel vuruşu gol oldu. Bence o gol olmasaydı 0-0 biterdi. Galatasaray’ın çok pozisyonu olduğunu düşünmüyorum. Bizim için önemli olan top rakipte iken yaptıklarımız önemliydi. Top bizdeyken 3 e 2’leri iyi değerlendirmeliydik. Oyuncularım Galatasaray’ın ismine takıldı. Daha iyi varyasyonlar yapabilirdik. Galatasaray’a karşı 2-3 pozisyon yakalayınca atmalısın. Onların yarım pozisyonlarını gole çevirebileceğini biliyorsun. Mücadele açısından mutluyum. 90. Dakikada Melo sprint yapabiliyorsa bu bizim iyi takım olduğumuzu gösteririz. İlerleyen haftalarda daha iyi olacağız. Ligin sürpriz takımı biz olacağız.'' ifadelerini kullandı.
Gençlerbirliği oyuncuları Mehmet Sedef ve Erdal, maçta üstün olan tarafın kendileri olduğunu iki takım içinde kontrollü geçen atanın kazanacağı maçta Galatasaray'ın 1-0 kazandığını kaydettiler.
Galatasaray'ın genç ismi Emre ve tek golün sahibi Eboue'de maç sonu yaptıkları değerlendirmede, derbi öncesi önemli bir galibiyet elde ettikleni, zor bir maç oynamalarına rağmen kazandıkları için mutlu olduklarını vurguladılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz