Terim, Avrupayı tarıyoruz

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, "Türkiye'nin ve Avrupa'nın her tarafını taramakla meşgulüz" dedi.

Terim'in 5 yıllık gelişim programını anlatmak üzere düzenlediği toplantı başladı. Feriye Lokantası'nda ulusal gazete ve televizyonların temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Terim, kapsamlı bir çalışmayla projelerini uygulamaya başladıklarını, bu projelerin öneminin Türk futbolu adına çok büyük olduğunu söyledi.

2008 Avrupa Şampiyonası hedefi için çalışmalara erkenden başlayacaklarını kaydeden Terim, "Türkiye'nin ve Avrupa'nın her tarafını taradıklarını" ve ligler bittikten sonra Dünya Kupası'ndan önce Türkiye'de dörtlü turnuva düzenlemek gibi bir imkanları olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Terim, Avrupa kupalarında Türk takımı kalmadığı için boş olan çarşamba günlerini de Milli Takım için kullanabileceklerini belirten Terim, Ümit milli takımlarla ilgili bir statü değişikliği olduğunu, ümitlerin artık kendi adına kura çekeceğini söyledi.

2007'de yapılacak ilk ümitler şampiyonasına talip olduklarını UEFA'ya bildirdiklerini belirten Terim, U-17 ve U-19 şampiyonalarına talip olduklarını da kaydetti.