Terim: ''Büyük başarılar daima risk taşır''

İSTANBUL - Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, yarın akşam İsviçre ile yapacakları karşılaşmaya, ilk maçtaki 2-0'lık yenilginin dezavantajıyla başlayacak olmalarının kendileri için risk taşıyacağını belirterek, "Ancak büyük başarılar daima risk taşır. Bizim de, oyuncularımızın da bu riski alacak hem deneyimi, hem de yüreği var" dedi.

Futbolcularına olan inancını dile getiren Terim, "Oyuncularımıza inancımız tamdır. Kazanmak adına yüreğimizi ortaya koyacağız. Önemli zaferler biraz sancılı olur. Oyunun her dakikasına, her pozisyonuna konsantre olan bir oyuncu grubumuz olacaktır. Yüreğini de, futbol yeteneklerini de ortaya koyacaklardır. Bunun gibi pek çok maça çıktım. İnşallah o zafer maçlarına benzer, bizim bundan hiç şüphemiz yok" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bern'de yapılan ilk maçta yaşanan hakem hatalarına da dikkat çeken Terim, "Bunların üstünde duran hiçkimse yok. Herhalde tarihteki en bariz penaltıdır. Eğer bizim aleyhimize olsaydı, herhalde Avrupa basını hakemi yerden yere vururdu" dedi.

Türk taraftarlara da seslenen Terim, "Seyircimizin sabrı bizim için çok önemli" diye konuştu.

Terim, Dünya Kupası finallerine gitmek istediklerini ifade ederek, "İlk maçta buna uygun oynamasak da rövanş maçının istediğimiz şekilde biteceğine yürekten inanıyoruz" dedi.

İlk maçta oyuncu değişikliklerini, deplasmanda atılan golün önemli olduğunu düşünerek gerçekleştirdiğini anlatan Terim, "Bu golü yakalamak istedim. İsviçre kendi sahasında 1-0'a razı oluyordu. Ben de Halil ile devam etmek istedim. Tecrübeli oyuncularımız dahi kaybetmek istemedikleri için son dakikalarda lehimize olan faulleri de çok çabuk kullanarak, profesyonelliğin gereğini yapamadılar. 1-0 başka 2-0 çok başka. Onlar da bunun bilincindeler. Şimdi bir borçları var yarın bu borçlarını ödeyecekler" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Fatih Terim bu maçta daha etkili futbol oynayacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Onların kontratakları tabii etkilidir ama 2-0 geride sahaya çıkacağız. Oyunun her dakikasında strateji değiştirecek bir Türkiye sahada olacaktır. Risk almaktan korkmayacağız. Muhakkak pres yapacağız ama gol yediğimiz taktirde işimizin mucizelere kalacağının da bilincindeyiz. Seyircilerimizden sabırlı olmalarını istiyoruz."

İlk maçın hakemi Lubos Mitchel ve rövanştaki hakem değişikliğini de yorumlayan Terim, şunları söyledi:

"Mitchel Avrupa'nın üst düzey hakemlerinden biri. 1995 yılında yine İsviçre ile oynarken, Ali Sami Yen Stadı'nda 90. dakikada penaltı noktasını gösterdi, hep beraber sevinirken, daha sonrasında bizim aleyhimize faul kararı verdi. Sene 2005 ve Hakan-Müller mücadesinde eğer bir faul varsa çok önceden tespit edebilirdi, ama ne zaman top ele değdi, hem kırmızı kart hem penaltı vermesi gerekiyor. O zaman Hakan'ın faul yaptığına hükmetti. Tüm bunlar İsviçre maçlarına denk geliyor. Ama Fenerbahçe'ye Schalke 04 maçında iki kırmızı kart gösterdiği gerekçesiyle ikinci maçın hakemi değişiyor."

Reklam
Reklam

Terim, İsviçre Milli Takımı'nın yaşadıkları konusunda İsviçreli bir basın mensubunun sorusu üzerine, "Bir ülkenin ulusal marşının ıslıklanmasına reaksiyondur diye düşünüyorum" yanıtını verdi.

Kadroda değişiklik yapacağını söyleyen Terim, karşılaşmada Emre ve Hamit'in forma giyeceğini açıkladı. Yıldıray Baştürk ile konuştuğunu dile getiren Terim, "Bana fizik olarak tam hazır olmadığını söyledi. Yıldıray için yarın karar vereceğim" dedi.

Öte yandan, Terim'in basın toplantısında, İsviçre Milli Takımı antrenörünün basın toplantısında yaşanan tercüme krizine misilleme yapıldı. Terim'in Türk basın mensuplarının sorularına verdiği yanıtlar, İsviçre basınına tercüme edildi. İsviçreli medya mensuplarının sadece İngilizce soruları tercüme edildi.