Terim: Hafta sonu 3 puan almak güzel

Spor Toto Süper Liginde Mersin İdmanyurdu'nu 3 - 1 yenen Galatasaray'ın Teknik Direktörü Fatih Terim,...

Spor Toto Süper Liginde Mersin İdmanyurdu'nu 3 - 1 yenen Galatasaray'ın Teknik Direktörü Fatih Terim, hafta sonu 3 puan almanın güzel olduğu kadar hafta başında 3 puan almanın daha güzel olduğunu söyledi.
Terim, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, daha maçın ilk dakikasından itibaren gol pozisyonu bulduklarını ifade etti. Özellikle ilk yarı iyi oynadıklarını anlatan Terim, oyuna hakimiyet ile pas yüzdesinin genel olarak kendilerinde olduğunu kaydetti. Mersin ekibinin İstanbul'daki karşılaşmada kendilerine karşı iyi bir savunma yaptığını hatırlatan Terim, “İlk yarıda kendi kalemizde pozisyon bile görmeden, 5 - 6 pozisyon bulduk” dedi.
''Eğer devre arasına 2-0 önde girebilseydik, durum daha da farklı olurdu” diyen Terim şöyle devam etti: “Ama 1-0'lık skor çok tehlikeli. İkinci yarı ise, acele etmeden oyun kontrolü bizde olarak oynadık. Ama bugün 10 kişi kalmak, kolay bir şey değil. Mersin için de kolay değil, bizim için de. 10 kişi kalındığında, genelde duran toplardan gol bulunur. Mersin'de de öyle oldu. Sonra maç 2-1 oldu, ardında da 3-1 oldu. Daha fazla da olabilirdi. Hafta sonu 3 puan almak güzel, ama hafta başında 3 puan almak daha güzel. Çünkü cumartesi ve pazar tüm maçları izliyorsunuz. Oyuncularımı kutluyorum. Sarı kart cezası alan oyuncularımız yeni cezalar almadı. Mersin'e başarılar diliyorum. Seyirciyi tebrik ediyorum. Çünkü çok centilmen bir taraftar vardı.''
Mersin'deki çimleri yapan ekibi özellikle kutlayan Terim, ''Özellikle bu çimi bu hale kim getirdiyse, ona ve ekibine teşekkür ediyorum. Müthiş bir yağmur olmasına rağmen iyi bir zeminde bizi oynattılar. Türkiye'deki bir çok yere örnek olsun. Bizimkiler de dahil olmak üzere. Bizim adımıza güzel bir gece oldu. Uzun yıllar sonra Mersin'de olmak çok güzel'' şeklinde konuştu.
Konuşması sırasında play-off sistemine karşı olduğunu da tekrarlayan Terim, "Bu puan farkının play-off'ta bir avantajı olmayacak. Orada ayrı bir konsantre olmak lazım. Yoksa biz dahil herkes tökezleyebilir'' ifadesini kullandı. Bir gazetecinin ''Maça damgasını vuran isim Necati Ateş oldu. Elmander de sakatlandı. Neler söyleyeceksiniz?'' şeklindeki sorusuna ise şu cevabı verdi:
''Necati'yi, ben sezon başında da istemiştim. 2.5 milyon euro gibi bir rakamdan bahsedilince vazgeçtik. Kısmet şimdiymiş. İkinci yarıya da aslında sakatlığıyla çıktı. Dolayısıyla tedirginliği vardı. eğer Elmander çıkmamış olsaydı, çıkaracaktık. Aydın'ın da bu noktada çok katkısı var. Aydın belki sürpriz olmuştur herkese. Ama taraftarımızdan bir ricam var; Aydın'ı kazanmada bana yardımcı olsunlar. Bir genci daha kazanalım. Çocuğu oldu. Hep beraber bir genç daha kazanacağız. Bugünki iştahı ve yaptığı iş önemliydi. Necati'den memnunum. Klas bir oyuncu. Elmander, önce 'sağ ayağımın arkası, ardından da sol ayağımın arkası' dedi. Enteresan bir durum var. Olur bazen böyle şeyler. Emar çekilmeden net bir şey söyleyemem. Ama Beşiktaş maçına hepsinin hazır olacağını düşünüyorum. Sakatlıklar olabilir.''
Terim, penaltı pozisyonuyla ilgili bir soruya ise ''Kime sorduysam yüzde yüz penaltı dediler. ben izlemedim. Sadece sordum'' şeklinde cevap verdi.
Futbolculardan Necati Ateş ise, Mersin ekibinin kaliteli bir takım olduğunu düşündüğünü, ancak maçı hak ederek kazandıklarına inandığını söyledi. 2 günlük aralarının olduğunu ve bu süreçte tüm maçları keyifli bir şekilde izleyeceklerini vurgulayan Ateş, ''Oğluma bu maçta gol atacağım için söz vermiştim. 1 gol için söz vermiştim ama 2 attık. Kazandığımız için çok sevinçliyim'' dedi. Ateş, maçtaki penaltıyla ilgili soruya ise şu cevabı verdi:
“Ben bir darbe aldım. Penaltıdır, değildir bunun kararını ben veremem. Bu alanda bu tür darbeler oluyor. Kimine veriliyor, kimine verilmiyor. Ben de küçük veya büyük bir darbe aldım.''
Selçuk İnan ise Mersin'e gelirken zorlu bir takımla karşılaşacaklarını bilerek hareket ettiklerini, ancak galip ayrıldıkları için sevinçli olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz