Terim: 'Özrü hak ettim'

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye-İsviçre maçındaki olaylara çok üzüldüğünü ifade ederek,"Hala kendimize 'Acaba önleyebilir miydik' diye soruyoruz" dedi. Terim, "Hiçbir raporda Fatih Terim adı yoktur. Herhalde sonunda ben de bir özrü hak edeceğim bazı arkadaşlardan" ifadesini kullandı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Kemer Limra Otel'de düzenlediği "43. Yıl Sporun Zirvesi" Semineri'nde, "Almanya'ya neden gidemedik, Türk futbolunun yeniden doğuşu nasıl gerçekleşecek" konulu oturumda konuşan Terim, "Almanya'ya neden gidemedik. Kabahatliler burada, çok açık. Bizim yüzümüzden gidemedik. 4-4'lük skor ile gidemedik. İlk maçı burada ikinci maçı orada oynasak yine biz gideriz. Suçlular burada" diye konuştu.

Reklam
Reklam

37 senedir Türkiye'yi çok güzel ve doğru temsil ettiğini ifade eden Terim, şöyle devam etti:

"Hiçbir raporda Fatih Terim adı yoktur. Herhalde sonunda ben de bir özrü hak edeceğim bazı arkadaşlardan. İnşallah ülkemiz bu işi az bir zararla kapatır. Kazanma adına yanlış bir adım atmış değiliz. Takımımı en iyi şekilde hazırladığımı düşünüyorum. 3 gün evvel 'bu takım ruhsuz' diyenler, 3 gün sonra 'bu takım hırslı' dediler. Bunun ortasını bilemiyorum. İkinci maçı kazandık, ama yetmedi."

MEHMET ALİ YILMAZ'A CEVAP

Futbol Federasyonu başkan adaylarından Mehmet Ali Yılmaz'ın 'Seçilirsem Fatih Terim ile çalışmayacağım' açıklamasıyla ilgili bir soru üzerine Fatih Terim, "Göreve gelirse sayın Mehmet Ali Yılmaz'ın böyle bir takdir hakkı vardır. Ancak teknik direktörlerin de böyle bir takdir hakkı vardır. İstediğiyle çalışır, istemediğiyle çalışmaz. Zaten değerleri uyuşmayan insanlar bir arada olamazlar" diye konuştu.

Yabancı oyuncu sınırlamasıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını, Avrupa'nın her yerinde uygulanan sistemleri incelediklerini belirten Terim, "Bizim görevimiz Türk futbolunu korumak ve kollamak. Ama AB'ye aday olduğumuz şu günlerde yasak kelimesinin mantıklı olmadığını düşünüyorum. Biz mevcut sayının sahada korunmasından yanayız. Dışarıda başka esneklikler getirebiliriz. Dünyanın birçok yerinde olan kriteri kullanmak istemiyoruz. Fakat kulüp antrenörleriyle görüştükten sonra çok daha net ortaya koyabiliriz. Ondan sonraki Futbol Federasyonu'nun işi. Bu konuda önyargılı değilim. Çünkü aynı sıkıntıyı ben de çektim. Arsenal ile oynadığımızda rakibin 17 yabancısı vardı, biz 4 yabancıyla şampiyon olduk. Bu bir kıstas değil. Avrupa'nın bazı yerlerinde ikinci ligde de yabancı var. İkinci ligin kalitesi de yüksek. Ülkemiz futbolu adına mantıklısı neyse, bağnaz bir şekilde değil, mantıklı bir şekilde herkesin mutlu olabileceği bir fikir ortaya koyabiliriz, ama bu ülkenin en önemli takımı milli takımdır. Sonuç olarak bu ülkenin takımını düşünmek zorundayız" dedi.

Reklam
Reklam

Teknik direktörlüğün meslek olarak kabul edilmediğini belirten Fatih Terim, "Normalde banka kartı bile alamayız. Futbolun taban birlikleri etkin olmadı. Böyle yüksek potansiyeli olan bir sporun önemli insanları hala dernekler kanununa göre idare ediliyor. Futbolcular, antrenörler ve hakemler etkin değil. Onun dışında kim varsa etkin. Bunun düzenlenmesi lazım. Bu 3 grubun, futbolun esas emekçilerinin bu platformdaki yerini alması lazım. Emeği geçmeyen, teri akıtmayan insanlar etkin olacak, bu 3 ekip etkin olmayacak. Bu çok mantıklı bir durum değil. Bunlarsız futbol olmaz, öbürleri olmadan olur, ama karşılığı yok. Futbolcular sendikası kurulsa, işine gelmeyenler, yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerin atılmasıyla yürür. Mantalite olarak futbolcular, antrenörler ve hakemler etkin olmalı. Artık bu dernekle mi olur, sendikayla mı olur, olmalı" diye konuştu.

Terim, bu ay içinde Avrupa Şampiyonası kuralarının çekileceğini belirterek, "1.5 sene içinde UEFA'nın verdiği resmi maçlar 14 tane, ayrıca 3-4 tane resmi hazırlık maçı var. İlk kez Türkiye 1.5 senede 18-20 maç oynamak zorunda. Her Dünya ve Avrupa Şampiyonası'nda bulunacak bir takım istiyoruz. Bunu da başaracağız" diye konuştu. 17 Yaşaltı ve 19 Yaşaltı Avrupa Şampiyonaları'na Türkiye'nin talip olduğunu hatırlatan Terim, "Ümit ediyorum ki 2012'de bizi pas geçenler, bunlardan bir tanesini verirler" diyerek sözlerini noktaladı.

Reklam
Reklam