Terim: Seçim malzemesi oldum

İSTANBUL (İHA) - Galatasaray'ın başında büyük başarılara imza atan ve yönetim kurulu ile yaptığı karşılıklı anlaşma gereği bugün son kez takımın başında Çaykur Rizespor karşılaşmasına çıkacak olan Fatih Terim, NTV televizyonunda katıldığı canlı yayında ilginç açıklamalarda bulunarak, "Galatasaraylılar kimseye nasip olmayan şeyleri yaşadıklarını düşünerek bizlere haklarını helal etsinler" diye konuştu.

Galatasaray'ın bu sezon aldığı kötü sonuçlar sonrası eleştirilerin hedef noktası haline gelen Fatih Terim, NTV televizyonunda katıldığı programda, bazen vedaların kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Ayrılıklar maalesef gülerek olmuyor. Taraftarlardan ricam, gözyaşı zamanı değil, birlik ve beraberlik zamanıdır, bunu unutmasınlar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Galatasaray'ın başına ilerleyen yıllarda dönüp dönmeyeceği ile ilgili olarak açıklamada bulunan Terim, "Şu anda bu konuda herhangi bir düşüncem yok. 1974 yılında bu formayı giymeye başlamışım. 30 yıldır teknik adam ve futbolcu olarak camianın içindeyim. 30 yıl oldukça aktif geçmiş. Ne yaparım, ne olur bilemiyorum. Ama şu an Galatasaray'a veda ediyorum. Özellikle taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Atatürk Olimpiyat Stadı'na gelmek büyük bir fedakarlık. Ben seyirciyle her zaman heyecanlanıyorum. Ortak birçok heyecan yaşadık. Yaşadıklarımız kolay unutulacak, her zaman rastlanacak başarılar değil. Ben onları çok sevdim, onlar da hep bana sahip çıktı. Bazen ayrılıklar kaçınılmaz oluyor. O da bugünlerden birisidir. Fatih Terim konusunda sadece gündem değişebilir. Değişmeyecek bir şey varsa Terim ile seyirci arasındaki sevgidir" diyerek duygusal ifadeler kullandı.

TERİM'SİZ 100.YIL

Gelecek sezon 100. kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Galatasaray'ın başında olmaması konusuna da değinen tecrübeli teknik adam, "Bir kulübün yönetimini genel kurul üyeleri seçiyor. O yönetim de belirli tasarruflarda bulunuyor. Bizim yönetim de böyle bir tasarrufta bulundu. Dolayısıyla Terim 100. yılda yok. Bu doğaldır. Çok tecrübeli olduğumu biliyordum ama insan her yaşta yeni bir tecrübe kazanıyor. Hislerimi belli eden bir adamım. Galatasaray'ın hayrına olacaksa ses çıkarmam. Böyle hayırlı görülmüş. Gelen başkan ve yönetim inşallah 100. yılı iyi bir şekilde kutlayacaktır. Ben de uzaktan 100. yıl kutlamalarını izleyip, onlarla sevinip, alkışlayacağım. 100. yıla demek ki başkaları layıkmış, onlar olacak" diyerek yönetim kuruluna üstü kapalı olarak sitemlerde bulundu.

Reklam
Reklam

"YAPTIĞIMIZ ŞEYLER VE ŞECERİMİZ ORTADA"

Geçmiş dönemlerde Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren ile yaşadığı problemi ve Fiorentina'ya gidiş öyküsünü kısaca özetleyen Terim, "Son 2 yılımda kimseye dokunmadım. Kavgayla bir yerlere varılmayacağını düşünüyorum. Bazı şeyler zoruma gidiyor. Terim'in elbet söyleyeceği çok şey olur. Bazıları gibi yalan da yanlış da olmaz. Ama bu Terim'e yakışmaz. Ben UEFA şampiyonu olarak Fiorentina'ya giderken 3 amele beni yolcu etti. Bir şey söylemedim. Mecbur kalmazsam tepki göstermem. Cansun ve Süren ile birlikte çalıştım. Bir şeyiniz varsa o zaman söylemeliydiniz. Ben insanları yanlış yönlendirecek yalanlarla bir şeyin üstüne gitmem. Sanırım Fiorentina'da yaptığım bazı açıklamalara Faruk Bey'in tepkisi oldu. Faruk Bey benim yönetim tarzımı eleştiriyor. Ben de diyebilirim ki 8 ay para ödemeden UEFA şampiyonu olan bir hocayı test ettiler. Yaptığımız şeyler ve şeceremiz ortada. Beraber çalışan insanlar sonunda ayrılsalar bile düzgün ve efendice ayrılmalılar. Ben bunun için çaba gösteriyorum. Yoksa herkes kendini kurtarmak için bir başkasının sırtına basar. Ama benim buna ihtiyacım yok. Çünkü bu zayıf insanların işi. Bir gün cevap veririm diye düşündüm. Ama arkadaşlarla toplandık. 4 yıl öyle güzel şeyler yaşamışız ki, gerek duymadık" dedi.

Reklam
Reklam

"GALATASARAY'A ANCAK PARA KAZANDIRIRIM, KAYBETTİRMEM"

Son 2 sezonda transferlere çok para harcandığıyla ilgili eleştirilere yanıt veren Terim, "Ben ancak Galatasaray'a para kazandırırım, kaybettirmem" dedi. Galatasaray'a geldiğinde Ümit Davala'dan dolayı Kulübe 4 milyon dolar kazandırdığını anlatan Terim, "Galatasaray'ın 1 lirasına zarar vermem. Futboldan gelen gelirlerle, bizim harcadıklarımız arasında 3-5 milyon dolar eksi var. Ben gittiğimde Galatasaray bir senede 65 milyon dolar bütçe ile 3 oyuncuya 40 milyon dolar verdi. Terim kararları tek başına almıyor. Ben 3 arkadaşımla çalıştım 20 ayda. Ali Dürüst, Burak Elmas, Özer Saracaoğlu futbol şube sorumlularıydı. Ayrıca başkan vardı. Çok zevk aldım, harika çalıştık" dedi.

"SEÇİM MALZEMESİ OLDUM"

Galatasaray'daki kongre öncesi kendisinin seçim malzemesi olarak kullanıldığını ifade eden Terim, "Son haftalarda 2 tarafın da malzemesi olduk . Yadırgadım ve ayıpladım. Benimle çalışmayan yönetici bile 'Tek başına çalışmayı sever' diyor. Ben hiçbir zaman tek başıma çalışmadım" dedi.

Reklam
Reklam

"Ben Türkiye'de çalışamayacağıma karar verdim. En büyük hatam buydu" diyen Terim, "İstemeden, bilmeden, otomatik olarak düşman kazanıyorsunuz. Hazmetmiş insanlar için söylemiyorum. Bir yere gidiyorsunuz, en fazla ilgiyi siz görüyorsunuz. Otomatik olarak bazı insanlar bu duyguyla başa çıkmayı beceremiyorlar ve için için başka şeyler düşünüyorlar. 'Bu benim hocam, bizim hocamız, bunu biz seçtik' deme duygusunu yaşamıyorlar. Otomatik olarak size karşı bir reaksiyon oluyor" şeklinde konuştu.

Terim, Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Türkiye'de çalışmayacağını, teknik direktörlük yaşantısını yurtdışında sürdüreceğini belirtti. İtalya'dan menajerini beklediğini, onunla konuşup nerede çalışacağına karar vereceğini anlatan Terim, milli takım teknik direktörlüğünü düşünmediğini söyledi.

Terim, "Kendi ülkemde çalışmayacağım kesin. Milli takımda çalışan ve takımı dünya 3. yapmış bir arkadaşımız var. Milli takımda çalışmayı düşünmüyorum" dedi.

Eski takımı Fiorentina'ya dönüp dönmeyeceği sorusuna da Terim, "Fiorentina taraftarı aşağı yukarı Galatasaray taraftarı gibi, yönetici ve 4 söyleyeceği çok şey olur.

Reklam
Reklam

Bazıları gibi dostlarımın sevgisi samimi. O da beni cezbediyor" diye yanıt verdi. Terim, Galatasaray ile ilgili teknik, fizik, tıbbi ve psikolojik dosyaların hazır olduğunu, gelecek yeni teknik adamın istemesi halinde bunları vereceklerini belirterek, "Yöneticilerimiz de ne isterse kulübümüz için yapmaya hazırız. Yeni gelen teknik adamın iyi bir çalışma ortamı bulacağına inanıyorum. Başkan ve yönetim de mutlaka ilk günden sonuna kadar destek olacaktır. 2 sezonluk zafiyet Galatasaray için bir şey fark ettirmez. Keşke Canaydın ve yönetime başarılar yaşatsaydık" diyerek sözlerini noktaladı.