Terim, Türkiye'nin rakiplerini değerlendirdi

İSTANBUL (İHA) - Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'na grup lideri olarak katılacağını söyledi.

Türkiye'nin 2008 Avrupa Şampiyonası grup elemelerindeki rakiplerini değerlendiren Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, kuradan memnun olduklarını belirterek, "Türkiye, Avrupa Şampiyonası'na bu gruptan direkt olarak katılacaktır. Sadece Bosna-Hersek ve Macaristan maçları değil, her takımla oynayacağımız maçlar belirleyici olacaktır. Özellikle Moldova'nın ne kadar sıkıntı yaşattığını hepimiz biliyoruz. Yeri geldi Malta ile oynadığımız maçlarda bile çok sıkıntı çektik. Felsefemiz şu olmalı, hiçbir takımı abartmadan, hiçbir takımı da zayıf görmeden ciddiyet içinde mücadele etmeliyiz. Artık dünyada küçük büyük takım ayrımı kalmadı. Kağıt üzerinde güçlü veya zayıf olarak gösterilse de bunu sahaya yansıtamazsınız önemi kalmıyor. Ciddi bir şekilde ve iyi başlamamız lazım. İyi başladığımız takdirde bu moralle yolumuza devam ederiz. Yunanistan, 2004 Avrupa Şampiyonası'nda çok önemli işler yaptı. Ben de oradaydım ve seyrettim. Göze hoş gelmese de gerçekçi ve ciddi futbol oynadı. Fakat, bizim gibi onlar da Dünya Kupası'na gidemedikleri için çok üzüldüler. Norveç, yıllardır İngiliz sistemi içinde, çoğu futbolcu İngiltere Premier Ligi'nde oynuyor.

Reklam
Reklam

Verilen taktiği sahada profesyonelce uygulayan, çok dikkat edilmesi gereken bir takım. İskandinavya'nın önemli bir temsilcisi olarak gösteriliyor" diye konuştu.
Turnuvalarda atılan ve yenilen her golün çok önemli olduğunu kaydeden Fatih Terim, "Türkiye olarak kazanmayı çok istiyoruz, ama bir golle Dünya Kupası finallerine gidemediğimizi düşünecek olursak, turnuvalarda atılan ve yenilen her golün önemini kavramamız gerekiyor. Ne kadar fazla gol atarsak avantaj, aksine durumda yediğinizden fazlasını atmak kalıyor. Basit gol yememek için çok dikkatli olmamız gerekiyor" dedi.

Fikstürün çok önemli olduğunu vurgulayan Fatih Terim, "Minimum 12 maç oynayacağız. Maçların hepsi büyük önem taşıyor. Bizim iki isteğimiz vardı. Fikstür toplantısını 6 Şubat'tan sonra yapma ve bu toplantıyı İstanbul'a alma isteğimiz vardı. Fikstür konusunda bizi en çok zorlayacak ülke Norveç. Çünkü, kış şartları fikstürleri değişik hale getirebiliyor. Orada biraz zorlanabiliriz" dedi.

Yeni yönetimle sorunu olmadığını kaydeden Fatih Terim, "Başkanla ve yönetim kurulu ile tanıştım. Pazartesi günü Haluk Ulusoy ile oturacağız ve işin son şeklini konuşacağız. Herhangi bir sorunumuz yok. Herkes Türk futbolu için burada" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Türkiye A Milli Takımı'nda yeni isimlerin olacağını ifade eden Terim, "90'lı yıllarda birçok arkadaşımızın emeğiyle ortaya çıkan takım var. O jenerasyon büyük başarılara imza attı. Biz şimdi yeni jenerasyonun peşindeyiz ve bunun sinyallerini de alıyoruz. A Milli Takım'da muhakkak değişiklikler olacaktır. Fakat, bunun sayısı nedir, yüzdesi ne kadar tutar birşey söylemem, değişiklik muhakkak olacaktır. 90'lı yıllardan itibaren yer alan takım, 16 sene nasıl önemli hizmetler yaptıysa yeni jenerasyon da inşallah 2006-2015 yılları arasında başarıya imza atarlar. A Milli Takım'da yeni isimleri göreceğiz. Nuri Şahin, bundan sonraki turnuvalarda üzerinde duracağımız birçok futbolcudan bir tanesi. İnşallah, diğer yetenekli arkadaşlar birlikte ülkemize büyük sevinç yaşatırız. Ümit ediyorum, bu gruptan lider olarak çıkarak Avrupa Şampiyonası'na gideceğiz" dedi.