Terim, Yunus'u Löw'ün elinden çekti aldı

Almanya Bundesliga takımlarından Mainz'de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Yunus Mallı, A Milli Takım'ın Çek Cumhuriyeti ve İzlanda ile oynayacağı kritik maçların kadrosuna davet edilecek.

Yunus Mallı ile görüşmek ve Ömer Toprak'ın da son sakatlık durumunu öğrenmek için kısa bir süre önce Almanya'nın yolunu tutan Fatih Terim, Yunus'un kararını beklemeye başlamıştı. A Milli Takım'ın yanı sıra Almanya Federasyonu yetkilileri ile de görüşen Yunus, son kararını vermek için ailesi görüşmek için zaman istemişti.

Hem A Milli Takım hem de Almanya Futbol Federasyonu'ndan gelen teklifi değerlendiren Yunus Mallı, tercihini Türkiye'den yana kullandı. A Milli Takım'ın Çek Cumhuriyeti ve İzlanda ile oynayacağı maçların aday kadrosuna davet edilecek olan Yunus Mallı, ilk kez ay-yıldızlı formayı sırtına geçirecek.

Reklam
Reklam

2011 yılından bu yana formasını giydiği Mainz'ı sırtlayan Yunus'un "Yeni Mesut Özil" olarak lanse ediliyor. Almanya Milli Takımların U17, U18, U19, U20 ve U21 olmak üzere tüm altyaş kategorilerinde forma giyen Yunus, Almanya U21'e gittiği dönem Türkiye'den de teklif almıştı.

YUNUS MALLI'NIN SÖZLERİ...

Başarılı orta saha oyuncusu o dönemi "O zaman Almanya'nın 21 Yaş Altı Milli Takımı'ndaydım. O yaşlarda Almanya'dan Türkiye'ye geçmeyi mantıklı bulmadığım için teklifi kabul etmedim. Yetkililerle ileride tekrar görüşmek üzere ayrıldık" sözleri ile anlatmıştı.

Yunus, Almanya altyaş milli takımlarında forma giymiş olsa da A Milli olmadığı için istediği ülkeyi seçebiliyor. Daha önceki örneklerden Oğuzhan Özyakup, Hollanda'nın kaptanlığını yapsa da A Milli Takım için Türkiye'yi seçmiş ve ilk golünü de Hollanda'ya atmıştı.

Anahtar Kelimeler: