Kadınların, yüzlerindeki çizgilerden kurtulmak için başvurdukları yöntem olarak bilinmesine rağmen, son yıllarda aşırı terleme sorunu yaşayanların da başvurduğu ''koltuk altı botoksu''nun yaklaşan sıcak yaz günleri öncesinde yeniden gözde olduğu bildirildi.
Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi'nin Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Mehmet Verdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terlemenin, vücudun su, tuz ve ısı dengesini sağlayan fizyolojik bir olay olduğunu ancak, bazı insanlarda genetik yapıları gereği aşırı terleme görülebildiğini, bunun da kişinin sosyal yaşamını olumsuz etkilediğini bildirdi.
Kişinin istemi dışında gelişen ve metabolizmanın doğal bir fonksiyonu olan terlemenin, vücudun boşaltım sistemine katkıda bulunduğunu ancak, sıcak yaz günlerinde kabusa da dönüşebildiğini ifade eden Verdi, ''Renksiz ve kokusuz olan ter, bakterilerin koltuk altı gibi sıcak ve nemli ortamlarda hızla çoğalması nedeniyle kötü bir kokuya dönüşebiliyor. Bununla mücadele için ise herkes farklı yöntemlere başvuruyor. Deodorant ve parfüm gibi hoş koku yayan kozmetiklere rağmen sorunlarından kurtulamayanlar son yıllarda botoksa kurtarıcı olarak sarılıyor'' dedi.
Verdi, daha önceleri sadece kadınların başvurduğu bu yöntemin artık erkeklerde de yaygınlaştığını, bu uygulamayı yaptıranların yüzde 50'den fazlasını erkeklerin oluşturduğunu belirterek, şöyle devam etti:
''Kadınlar, sıcak yaz günlerinde askılı tişörtler giyerek aşırı terlemeyi nispeten önleyebiliyorlar ancak, erkeklerin böyle bir şansı yok. Üstelik bu ter gömlek ya da tişörtten ıslak bir görüntü verdiğinde kişiyi sosyal yaşamdan soyutlayabiliyor. Bundan rahatsızlık duyanlara uyguladığımız koltuk altı botoksu 7-12 ay süreyle etkisini gösteriyor. Yüze uygulanan ve etkisi 4 ile 7 ay arasında değişen botoksa karşın, koltuk altı botoksu 7-12 ay süreyle kişiyi terden ve ter kokusundan kurtarıyor. Koltuk altı terinin yanı sıra el ve ayaklardaki aşırı terlemeye de botoks uyguluyoruz.''
Verdi, gelişen tıp imkanlarının ter sorununu köklü olarak çözüme kavuşturacak bir çare bulamadığına dikkati çekerek, ''Şuan için botoks en geçerli çözüm olarak görülüyor. Bu uygulamanın komplikasyonları ise bugüne kadar görülmedi. Koltuk altına uyuşturucu özelliği bulunan kremler sürülüp, yaklaşık yarım saat bekledikten sonra ince uçlu iğnelerle verilen botoks, 3 ile 7 gün içinde etkisini göstermeye başlıyor'' diye konuştu.
Koltuk altı botoksunu hem kadınlara hem de erkeklere tavsiye ettiklerini belirten Verdi, şunları kaydetti:
''Botoks, bu konuda eğitim almış plastik cerrahlar ya da dermatoloji uzmanlarınca yapıldığı takdirde hiçbir risk taşımaz. Uygulama yapılan bölgede kişinin ten özelliğine göre hafif kaşıntı ve kızarıklık olabilir. Vücuda yayılmış en az 2 milyon civarında ter bezi görev yaptığından, sadece koltuk altındaki terin kesilmesi kişinin metabolizması üzerinde herhangi bir olumsuz etkiye neden olmaz.''
(DLK-ERS-YLZ)
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz