Termal Oteller Kalifiye Eleman Bulamıyor

Afyonkarahisar’da ayda 50 bin kişiyi ağırlayan termal otellerin önündeki en büyük sorunun kalifiye elaman ihtiyacı...

Afyonkarahisar’da ayda 50 bin kişiyi ağırlayan termal otellerin önündeki en büyük sorunun kalifiye elaman ihtiyacı olduğu belirtildi.

İlde faaliyet gösteren ve Türkiye’nin en büyük termal oteli olan Güral Termal Otel Genel Müdürü Kadar Ay, yaptığı açıklamada, kalifiye eleman sıkıntısı çektiklerini söyledi. Personel ihtiyacını zaman zaman arttığını ve dışarından eleman bulmakta zorlandıklarını kaydeden Ay, turizm otelcilik gibi meslek lisesini bitiren öğrencilere çağrıda bulundu. Ay, “Gözünüz Antalya’da, Bodrum'da olmasın. Termal otellerde sezonluk değil, 12 ay hizmet var. Sigorta ve maaş sürekli. Kendi şehrinizde olmanın avantajını değerlendirin.” dedi.

Reklam
Reklam

Eskiden beli ağrıyan, ayağı tutmayanların termale geldiğini ancak bu anlayışın zamanla değiştiğini ifade eden Kadir Ay, sektörün müşteri isteklerine cevap verebilecek elemanı da hızla yetiştirmesi gerektiğini ifade etti.

Afyonkarahisar’da termal otellerde aylık 50 bin kişinin ağırlandığı belirten Ay, “Bizim otelimizde bin 150 yatak kapasitesi var. Yüzde 50 doluluk oranıyla ayda 15 bin kişi ağırlıyoruz. Diğer otellerle birlikte bu sayı 50 bini geçer. Zafer Havalimanı’nın açılmasıyla yurt dışı bağlantılarımız da başladı. Ancak hem yerli, hem de yabancı turistlerin ağırlanmasında dil bilen, kendini yetiştirmiş eleman bulmakta zorlanıyoruz.” dedi.

Ay, şehir turları düzenlenmesi konusunda yerel yöneticilerle esnaflara iş düştüğünü belirten Ay, “Örneğin, tarihi, doğal güzellikleri, tarihi evler, lokum, sucuk üretiminin yapıldığı, satıldığı yerler gezdirilmeli. Bu bir pastaysa ‘biz ne kadar alabiliriz’ diye düşünmeliler. Bu konuda otelcilerle sürekli görüşmeliler.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz