Termal sulara tescil

AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar'ın en eski kaplıcalarından olan Gecek Termal'deki suların şifalı olduğu, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmanın ardından tescillendi.

Gecek Termal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tamer Günel, Afyonkarahisar'ın kaplıcalarıyla ünlü bir şehir olduğunu söyledi. Günel, "Kaplıca sularının sürekli şifalı olduğu söyleniyor ama bilimsel olarak hangi kaplıcanın hangi hastalıklara iyi geldiği ise son dönemlerde yapılan bilimsel araştırmalar sonucu açıklığa kavuştu. Böylelikle insanların beynindeki şüpheler de ortadan kalktı. Gecek Termal'in sularının hangi hastalıklara şifalı olduğu İl Sağlık Müdürlüğü'nün yaptığı araştırmalar sonucu tespit edildi" dedi.

Reklam
Reklam

İl Özel İdare Müdürlüğü'nden 1997 yılında kiraladıkları tesislerde 45 villa, 2 halk hamamı, 1 restoran, 1 kafeterya ve 1 marketle hizmet verdiklerini ifade eden Günel, "Şirketimiz tesislerinde bulunan 45 villadan 36 villayı devremülk sistemiyle kiraya verdik. Kalan 9 adet villa da bölgenin gelişimini sağlamak üzere şirketimiz tarafından işletilmektedir. Devremülk sistemimiz 10 günlük devreler şeklinde kullanılmak üzere her yıl 30 gündür. Devre tatil kiracılarımızın sayısı 427'ye ulaştı. 2 Türk hamamımız da günlük olarak halkımızın hizmetinde" diye konuştu.

Gecek Termal'deki kaplıca suyunun yararlı olduğu tespit edilen hastalıklar ise şöyle sıralandı:
"Romatizma, nevralji (sinir boyunca yayılan iltihaplar), nevrit-polinevrit (sinir ucu iltihapları-birden fazla sinire yayılan iltihaplar), tendinit (tenden iltihabı, eklem zarı iltihabı), artroz (eklem kireçlenmeleri), romatit artrit (ateşli romatizma hastalıklar), selülit (yumuşak doku romatizması), siyatik (siyatik sinirinin sıkışması), spondilit (omurganın kireçlenmesi), mialaji (kas ağrıları), kadın hastalıkları (kronik dönemlerde), polio sekeli (çocuk felci sekeli), hemipleji (vücudun bir tarafının felci), parapleji (her iki alt ekstremitenin felci), kırık çıkık sekelleri, ruhi yorgunluklar, dimağ yorgunluğu, bağırsak hastalıkları, böbreklerdeki taş ve kumlar, cilt ve deri hastalıkları."

Reklam
Reklam