Termal Sularıyla Ünlü Gazlıgöl’de Yeşil Kuşak Projesi Başlatıldı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’de termal sularıyla ünlü Gazlıgöl bölgesinde gerekli ağaçlandırma ve peyzaj çalışması...

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’de termal sularıyla ünlü Gazlıgöl bölgesinde gerekli ağaçlandırma ve peyzaj çalışması başlatıldığını söyledi. Yapılan çalışmayla termal havzanın daha güzel bir görünüme kavuşacağını belirten Balkanlıoğlu, misafirler için dinlenme ve yürüyüş alanları yapılacağını kaydetti.

Balkanlıoğlu, "Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu, İhsaniye ilçemize bağlı Gazlıgöl ve Ömer-Gecek termal havzasında bulunan termal tesisler ve civarının peyzajını da yaparak tamamen ağaçlandırılması talimatını verdi. Termal kaynaklar açısından eşi benzeri olmayan bölgedeyiz. Çok güzel tesislerimiz var. Ancak sadece tesislerin 5 yıldızlı olması yetmez, çevresinin de 5 yıldızlı olması gerekiyor." dedi.

Reklam
Reklam

Turizm amaçlı gelen yerli ve yabancı misafirlerin bir zaman sonra otellerden sıkıldığını ve gezip dolaşmak istediklerini ifade eden Balkanlıoğlu, bölgenin ağaçlandırılarak insanın içini açacak bir peyzajının olması gerektiğini dile getirdi. Balkanlıoğlu, "Bunun için bölgeyi önümüzdeki dönemlerde ağaçlandırmak için gerekli plan ve projeyi hazırlayacağız. Küçük fidanların yanı sıra yetişkin fidanlar da dikeceğiz. O bölgeye ne uygunsa yapacağız." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: