Termik Çevreye Zararsız

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde faaliyet gösteren E.Ü.A.Ş’a ait termik santral çevreye zarar vermeden üretimine devam ederken,...

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde faaliyet gösteren E.Ü.A.Ş’a ait termik santral çevreye zarar vermeden üretimine devam ederken, elektronik teknoloji ile modern hale getiriliyor.

Termik elektrik santrali özelleştirme programına alınmasına rağmen 2005 yılından itibaren büyük bakım çalışmalarına hız verildi. Yüksek meblağda ödenekler ayrılarak her 2- 3 ayda bir santral revizyona alınıyor. 7 yıldır büyük rehabilitasyonlar yapılarak santralin daha emniyetli, çevreye daha zararsız üretim yapması sağlanıyor.

Reklam
Reklam

Özellikle Orhaneli E.Ü.A.Ş Termik Santrali’nde elektro filtre, baca gazı kükürt arıtma tesislerine büyük ödenekler ayrılarak her yıl bu bölümlerle ilgili olarak bakımlar ve rehabilitasyon yapılıyor. Yetkililerden edinilen bilgiye göre, 2013 yılında kazan, türbin ve dış tesislerde bilgisayarlı scada sistemine geçilerek santral daha modern hizmet vermeye devam edecek.

Bazı basın organlarında santralin kara duman ve zehirli gazları çevreye yaydığı yazılırken, yetkililer ise, “2-3 ayda bir bakım yapılırken santral durduruluyor. Santral tekrar devreye sokulurken, bütün dünyada olduğu gibi fuel-oil yakılıyor. Bundan dolayı geçici bir süre kara dumanlar çıkıyor. Santral ateşlendikten kısa süre sonra filtreler devreye girerek, kara dumanların önüne geçiliyor. Çevreye zarar vermemiz söz konusu değil. Valilik ile İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından baca gazı dakika dakika kontrol ediliyor” dedi.

Ayrıca santralin yılda bir ay büyük bakımdan geçirildiği, bu zaman zarfında üretimin durduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz