Termik Santral Projesine Tepki Için Yüzdü

ZONGULDAK (AA) - Engelli milli sporcu Kemal Özdemir, Ereğli ilçesindeki Kireçlik sahiline termik santral yapılmak istenmesine tepkisini göstermek amacıyla yaklaşık 3 kilometre yüzdü.

Engelli milli sporcu Kemal Özdemir, Ereğli ilçesindeki Kireçlik sahiline termik santral yapılmak istenmesine tepkisini göstermek amacıyla yaklaşık 3 kilometre yüzdü. Geçirdiği trafik kazası nedeniyle 9 yaşında sol kolunu kaybeden 53 yaşındaki Özdemir, Deniz Temiz Derneğinin "Her Kulaç Denize Bir Nefes Projesi" kapsamında İstanbul Boğazı, İzmir Güzelbahçe, Antalya, Çanakkale ve Zonguldak'ta kulaç atmasının ardından Ereğli'deki termik santral tepkilerine de destek veriyor. İlçe merkezindeki limandan denize giren Özdemir, sandalların eşliğinde sahile paralel olarak yaklaşık 3 kilometre yüzdü. Özdemir, kıyıya çıktığı alanda Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve kalabalık tarafından çiçekle karşılandı. Engelli yüzücü Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ereğli'nin bir Avrupa kenti olduğunu belirterek, "Buraya termik santral yapılmasını istemiyoruz. Attığımız her kulaçta 'termik santrale hayır' diyoruz. Temiz bir çevre temiz bir gelecek için termik santral kurulmasını kesinlikle istemiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz