Termik Santrallerde 140 İşçi Sendikalı Oldu

Muğla genelindeki termik santrallerde taşeron firmalarda çalışan 140 işçi Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri...

Muğla genelindeki termik santrallerde taşeron firmalarda çalışan 140 işçi Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası’na (Tes-İş) üye oldu.

Kemerköy, Yeniköy ve Yatağan Termik Santrallerinde hizmet veren taşeron şirketlerde çalışan 140 işçi Tes-İş Sendikası’na üye oldu.

2011 yılında 747 taşeron firma işçisini sendikalı yapan Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi üye kayıtlarını sürdürüyor.

Sendikaya son olarak Kemerköy Termik Santrali’nden 70, Yatağan Termik Santrali’nden 40 ve Yeniköy Termik Santrali’nden de 30 kişi olmak üzere 140 yeni üye kaydı yapıldı.

Reklam
Reklam

Kemerköy Termik Santrali İşyeri Temsilcisi Güvenç Tünay ve Şube Sekreteri Mustafa Koçak Milas’taki 2 Nolu Notere işçilerle gelerek üye kayıtları sırasında hazır bulundu.

Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Sekreteri Mustafa Koçak, ilk etapta taşeron işçilerin yemek, servis, izin gibi sorunlarına çözüm getirdiklerini ve bundan sonraki ihalelerde asgari ücret konusunda iyileştirme için çalışacaklarını söyledi.

Koçak ayrıca, çalışanların kanunlardan doğan hakları için hukuksal mücadele yürütüp asıl işverenin işçileriyle birlikte asıl işi yapmaları dolayısıyla taşeron sözleşmesinin geçersiz olduğunu kanıtlayıp, işe girdikleri günden itibaren asıl işveren işçisi olmalarını sağlayarak, bu sayede geriye dönük alacaklarının da tahsili için yasal sürecin devam ettiğini aktardı. Koçak, sendikaya yeni üye olan işçilere hayırlı olsun dileklerini iletti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: