Terminal Esnafı Buz Devrini Yaşıyor

Elazığ Şehirlerarası otobüs terminalinde kaloriferlerin yanmaması nedeniyle çalışanlar da yolcular da kendi imkânlarıyla ısınmaya çalışıyorlar.

Elazığ’da yıllardır yenileneceği söylenen ancak hiçbir çalışmanın yapılmayan Elazığ Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin içler acısı durumu sürüp gidiyor. Bakımsızlığın, ilgisizliğin ve duyarsızlığın en güzel örneği konumundaki terminalde günlerdir büyük bir ısınma problemi yaşanıyor.

Şehrin aynası konumundaki terminalde çalışan onlarca vatandaşla beraber her gün Türkiye’nin değişik yerlerine giden yüzlerce yolcu pisliğin kol gezdiği ve günlerdir yanmayan kaloriferler yüzünden adeta buzhaneyi andıran terminalde büyük zorluklar yaşıyor.

Reklam
Reklam

Soğuk havayı iliklerimizde hissetiğimiz şu günlerde terminalin kaloriferleri soğuk havalara rağmen yanmaması nedeniyle kendilerince çözüm yolu bularak ısınmaya çalışan terminal çalışanlarının birçoğu, karton ve lastik yakarak ısınmaya çalışıyorlar. Vatandaşın büyük bir mağduriyet yaşadığı binada yolcularda büyük sıkıntı yaşıyor.

Otobüslerinin hareket saatini bekleyen yolcular yanmamasına rağmen yine de kalorifer peteklerine yakın oturarak psikolojik ısınmaya çalışıyorlar.

Zaman zaman Terminal dışında ve peronlarda çöp bidonlarında ateş yakarak ısınmaya çalışan terminal çalışanlarına birde otogarda bekleyen yolcular eklenince adeta buz devrinde kesitler oluşuyor

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren vatandaşlar ilgililere sitem ederek “ defalarca belediyeyi aramamıza rağmen, ne gelen var ne giden, bu soğuklarda kaderimize terk edildik, terminalin şu anki durumu içler acısı, kapılarımız kırık, güvenlik yok, giren çıkan belli değil, bu durum Elazığ’ın Yöneticilerinin ne kadar duyarlı olduğunun bir kanıtıdır” dediler.

Reklam
Reklam

Terminaldeki firma yetkilileri ve çalışanları; şehrin aynası konumunda bulunan terminalin içler acısı durumunu anlatırken dahi sinirleniyor. Kaloriferlerin günlerdir yanmadığını belirterek, büyük bir mağduriyet yaşadıklarını, üşümemek için kat kat giyinmek zorunda olduklarını belirtiyorlar. Kaloriferlerin yanmadığını belirten esnaflar buzhaneyi andıran binada çalışmak zorunda olduklarını belirterek, defalarca konuyu belediyeye ilettiklerini, ancak yetkililerin konuya duyarsız kaldıklarını sadece kendilerinin değil terminale her gün gelen yüzlerce insanın büyük zorluklar yaşadığını kaydettiler.

Yazıhane işletmecisi Özkan Özmen; “Yazıhane çalıştıran arkadaşlarımızın bir kısmı yakıt parasını kirasını ödemiyor. Ödemediği için de kimse ihaleye girmiyor, ihaleye girmedikleri için de yakıt gelmiyor terminale, parasını ödeyenlerin bu soğuğu çekmek zorunda olmadığını belirterek, “ olan vatandaşa oluyor, yolcular soğuk bina için bize isyan ediyor. Ama bu tepkiyi duymak kimsenin işine gelmiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Kış aylarında sürekli ısınma problemi yaşadıklarını anlatan Yazıhane personellerinden Hanifi Ocak ise; “Şu an bütün yazıhaneleri gezin hepsi katalitik sobalarla ısınmaya çalışıyor. Belediyenin bahanesi yakıt parası ödemeyenler var. Sen belediyesin yani yakıt parası ödemeyenleri barındırmayacaksın. Ödeyen 8 yazıhane var peki onların ne suçu var? Ödediği halde ısınamıyorlar. Bir yolcu çocuğuyla içeri giriyor soğuktan 10 dakika bile oturamıyor. Şu an buranın yönetimi belediyede. Belediye yapamıyorsa daha üst kurumlar var gelsin onlar görsünler gerçekten rezil bir durumdayız. Koskoca Elazığ’a yakışacak bir otogar değil.” diye konuştu

Yazıhane kâtiplerinden Erkan Aydın; “Terminalde soğuktan hasta oluyoruz, Kaloriferler hiç yanmadı. Dün akşam milletvekilimiz Faruk Septioğlu geldi bizzat görevlileri çağırdı hiç kimse yoktu. Çünkü ilgilenen kimse yok ki. Belediye başkanını iki seçimdir seçiyoruz bizi bu hale getiriyorsa bizim de yapabileceğimiz hiçbir şey kalmamış demek ki.” dedi.

Otogar çalışanları; “Eğer belediye diyorsa kardeşim biz ilgilenmiyoruz otogarla bıraksınlar buradaki vatandaşa kira almasılar gereken neyse biz kendimiz yaparız. Eğer sahip çıkarız derlerse o zaman gelsinler bugünden itibaren buradaki sıkıntıları çözsünler. Yanmazsa sürekli ateş yakacağız. Otogarın her köşesinde en sonunda mecburiyetten içeride lastik yakacağız ki herkes mağduriyetimizin farkına varsın. Bir şehrin aynası terminalidir. Şu tabelaya baktığımız zaman biz kendimizden utanıyoruz. Belediye başkanlığı yapamıyorsa bıraksın gitsin.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Reklam
Reklam

REZALET DİZ BOYU

Öte yandan terminal içerisinde ki duvarların ve yerlerin bakımsız hali, tavanından yolcu salonuna akan su, terminal içersinde rahatça sigara içilmesi terminalin denetimden ne kadar yoksun bırakıldığı gözler önüne seriliyor. Yıllardır bir tek çivinin bile çakılmadığı terminalde durum öyle boyutlara ulaşmış ki 4 ay önce kırılan terminalin giriş kapılarından birisi koli bandıyla bir birine tutulmuş vaziyette.

Ajans23 / Arzu AKIN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: