Terminal’de Yaşanan Kaza İle İlgili Sivas Belediyesi’nden Açıklama

İki gün önce yeni terminal binasında meydana gelen iş kazası dolayısıyla Sivas Belediyesi tarafından kamuoyuna...

İki gün önce yeni terminal binasında meydana gelen iş kazası dolayısıyla Sivas Belediyesi tarafından kamuoyuna bilgilendirme amacıyla bir açıklama yapıldı.

Sivas Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Yapımı devam eden Sivas yeni terminalinde dün akşam saatlerinde üzücü bir iş kazası meydana gelmiştir. Yapılan istişareler neticesi yaşanan kaza ile ilgili olarak kamuoyunu da bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yapma gereği duyulmuştur. Kazayla ilgili kamuoyunda yanlış anlamalara meydan verilmemesi adına olayın nasıl gerçekleştiğini anlatmadan önce bir kısım hususların altını özellikle çizmek gerekiyor. Binanın yapımında ilgili firma yeterli tedbirleri almasına rağmen maalesef hiç istenmeyen üzücü bir kaza yaşanmış olup inşaatta çalışan işçilerinin baret ve benzeri koruma elemanları ile kendilerini güvence altına almış olsalar da her inşaatta olabileceği gibi terminal binamızın yapımı sırasında da tarafımızı oldukça üzen bu kaza meydana gelmiştir. Yapımı devam eden yeni terminal binamızda peronlara ait kirişlerin betonlarının dökülmesi ve asma kat tavanların tutturulması için inşaat yüzeyine işçiler tarafından oluşturulan teleskopik iskele üzerine kurulan 3,5 metre yüksekliğindeki kalıp destekleme direkleriyle takviye edilen kiriş kalıplarında beton dökülmesi esnasında, betonun kalıp içerisine sağlıklı oturması için yapılan vibratörlüme sırasında kalıpta açılma olup açılan kalıptan iskele üzerine dökülen betonlar iskelelerin yıkımına sebep olmuştur. Bu yıkımla birlikte beton dökümünü yapan iki işçi iskele üzerinden düşmüştür. İskele üzerindeki işçilerin baretli olması ve gerekli tedbirleri alması sebebiyle kaza ucuz atlatılmakla birlikte olayda sevindirici taraf iki işçimizde de sağlık yönünden hiçbir sıkıntılarının olmamasıdır. Sivas belediyesi olarak firma çalışanlarına, işçilerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletirken benzer kazaların bir daha yaşanmaması için çok daha dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: