Terör baskınlarında tutuklanan kardeşler serbest

LONDRA (İHA) - İngiltere'nin başkenti Londra'da Forest Gate isimli bölgede polisin yaptığı baskın sonucu tutuklanan 2 kardeş serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz hafta, kimyasal bomba yapımında kullanılan malzemeler bulundurdukları gerekçesiyle, 250 polisin katıldığı baskında tutuklanan Muhammed Abdul Kahar ve Abul Koyair isimli kardeşler, hiçbir ceza almadan serbest bırakıldı. Scotland Yard Polisi tarafından yapılan açıklamada, kardeşlerin evinde yapılan aramaların tamamlandığı ve aramalar sonucunda, evde kimyasal malzemeye rastlanmadığı açıklandı. Müslüman oldukları açıklanan kardeşlerin evine yapılan baskın, İngiltere'deki Müslüman Dernekler ve Hizb-ut Tahrir isimli politik partinin tepkisini çekmiş ve yapılan açıklamalarla, İngiliz polisinin yaptığı bu baskın ile, İngiltere'deki Müslümanların, polise olan güveninin sarsılacağına dair endişeler dile getirilmişti.

Reklam
Reklam

Dün öğle saatlerinde bir grup, Forest Gate polis karakolu önünde toplanarak, kardeşlerin tutuklanmasını protesto etmişti. Serbest kalan kardeşlerin ablası Humeya Kalam, BBC'ye yaptığı açıklamada, yapılan baskını barbarca ve korkunç bir eylem olarak değerlendirdi.