Terör Gazisine Rozet

Niğde Valisi Alim Barut, 4 yıl önce Hakkari'de teröristlerle girdiği çatışmada gazi olan Piyade Komando Er Hasan Kaya'ya, valilik makamında

Niğde Valisi Alim Barut, 4 yıl önce Hakkari'de teröristlerle girdiği çatışmada gazi olan Piyade Komando Er Hasan Kaya'ya, valilik makamında düzenlenen törenle "Malul Gazi Rozeti" takdim etti.

Gazilik rozeti takdim törenine Vali Alim Barut, Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, Emniyet Müdür Vekili Hayrettin Yıldızlı, Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Kadir Okyay, gazinin ailesi ve yakınları katıldı.

Gazi Hasan Kaya'ya rozetini takan Vali Barut, "Sizler kesinlikle şehitlerle birliktesiniz. Bu madalya sadece bir işaret. Milletin sizlere teşekkürlerini sunmasının bir işaretidir. Yaptığın fedakarlık görevi için ben ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Piyade Komando Er Hasan Kaya, 2008'de Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken, Kuzey Irak'taki Güneş Harekatı'nda terör örgütü üyeleriyle girdiği çatışmada mevzisine roket mersinin isabet etmesi sonucu yaralanarak gazi olmuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: