Terör hücrelerine El Kaide desteği

WASHINGTON (İHA) - ABD'nin yüksek tirajlı gazetelerinden The Washington Times, El Kaide'nin yüzlerce teröristinin Pakistan ve Keşmir'deki kamplarda eğitilerek ABD'deki terör hücrelerine gönderildiğini yazdı.

Amerikalı yetkililer, şimdiye kadar 400 radikal İslamcının eğitildiğini ya da eğitiliyor olduğunu, bunların onlarcasının ABD'deki hücrelere gönderilmek üzere Avrupa'da bekletildiğini iddia etti. Yetkililer bu bilgilerin, Amerika'da gözaltına alınan kişilerin beyanatlarına dayalı olarak alındığını söylüyor.

Reklam
Reklam

Amerikalı yetkililer, terörist yetiştiren kampların Pakistan'ın batısındaki uzak yerlerde ve Pakistan kontrolü altındaki Keşmir'de bulunduğunu ve bu kampların El Kaide ve Suudi Arabistan'daki bazı kaynaklar tarafından finanse edildiğini belirtti.

Washington'un Pakistan elçisi Eşref Cihangir Kazi, Washington Times'la verdiği röportajda, bu tür kampların ülkesinde ya da Keşmir'de bulunduğunu reddederek, "Sizi temin ederim ki Pakistan ya da Keşmir'de herhangi bir kampın varlığına inanmanız için hiçbir neden yok" dedi.

Elçinin reddine rağmen ismi açıklanmayan Amerikalı yetkililer, bu tür kampların varlığına dair ellerinde kanıtlar olduğunu belirtti. Yetkililer, Pakistan hükümetinden bazı yetkililerin El Kaide ve Taliban rejimiyle bağlantılı olduğunu ileri sürdü.

Amerikalı istihbaratçılar, Pakistan kontrolü altında bulunan Keşmir'deki eğitim kamplarının El Ensar Hareketi tarafından yönetildiğini açıkladı. El Ensar Hareketi, El Kaide'ye bağlı silahlı militan grubu olarak biliniyor.

Diğer kamplar, Amerikan karşıtı askeri Müslüman grup olan Leşkar-e-Taiba tarafından yönetiliyor.

Reklam
Reklam