Terör Hukuksal Anlamda Çözülmeli

Almanya Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili ve Parti İçişleri Sözcüsü Dr. Dieter Wiefelspuitz, terörizmin hukuksal anlamda...

Almanya Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili ve Parti İçişleri Sözcüsü Dr. Dieter Wiefelspuitz, terörizmin hukuksal anlamda çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Almanya Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili ve Parti İçişleri Sözcüsü Dr. Dieter Wiefelspuitz ve Almanya'dan gelen konuklar, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, TSO Meclis Başkanı Halil Çelen ve TSO Başkan Yardımcısı Hüseyin Akmaz ile görüştü.

Almanya Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili ve Parti İçişleri Sözcüsü Dr. Dieter Wiefelspuitz, Türkiye'de yaşanan terör olaylarının hukuksal anlamda çözülmesi gerektiğini belirtti. Terörün dünya çapında bir problem olduğunu belirten Wiefelspuitz, şöyle konuştu: "Demokratik bir ülkede misafirim. Gerçekten iç meselelere karışmamamız gerek. Terör dünya çapında çok büyük bir problem. Hiçbir insanın ne din, ne de siyasal açıdan öldürülmemesi gerekir. Her türlü teröre karşıyım. Gerçekten Türkiye'nin içişleri hakkında bir şey konuşamam. Gerçekten her türlü teröre karşıyım. Terörizm ne kadar kötü olursa olsun, hukuksal kurallarla çözülmelidir. Ölüm cezasına karşıyım, işkenceye de karşıyım."

Reklam
Reklam

Teröristlerin suçlu olduklarını ve yargılanmaları gerektiğini anlatan

Wiefelspuitz, şunları söyledi: "Adil yargılanmaları ve hak ettikleri cezayı almaları gerekir. Bizde 70'li yıllarda Almanya’da terör olayları yaşandı. Hâla geçmişteki terörün izlerini yaşıyoruz. Ülkenin kendi içindeki barış o ülke için çok önemlidir. Terör olayının çözülmesi gerekir."

Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, Almanya Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili ve Parti İçişleri Sözcüsü Dr. Dieter Wiefelspuitz ve Alman konuklara Türk Bayrağı işlemeli tel kırma işi hediye etti. TSO yönetimi misafirlere de çeşitli hediyeler verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: