Terör Mağdurları Anısına Hokey Turnuvası-Batman'da Iki Yıl Önce Yaşanan Terör Saldırısında Şehit Olan Biri Polis Memuru 3 Kişi Anısına Hokey Turnuvası Düzenlendi

Batman'da 26 Eylül 2011'de yaşanan terör saldırısında şehit olan biri polis memuru 3 kişi anısına hokey turnuvası düzenlendi.

Batman'da 26 Eylül 2011'de yaşanan terör saldırısında şehit olan biri polis memuru 3 kişi anısına hokey turnuvası düzenlendi.

Batman Emniyet Müdürlüğü'nce, "Yetenek Sizden, Destek Bizden" projesi kapsamında Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvada 650 lise öğrencisi arasından seçilen 50'si erkek 80 sporcu kıyasıya mücadele etti. Turnuvanın finalinde Fatih Lisesi takımı, Yahya Kemal Beyatlı Lisesi takımını 5-3 yenerek şampiyon oldu.

Turnuvayı izleyen Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, yaptığı açıklamada, organizasyonun teröre kurban giden biri polis memuru ikisi sivil 3 vatandaşın anısına düzenlenmesinin bir ilk olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Gençlerin, zamanlarını kahvehane köşelerinde veya başka yerlerde israf etmeden spor salonlarına çekilmesinin sadece bir spor değil, aynı zamanda vatan hizmeti olduğunu belirten Karakan, "Çocuk ve genç nüfusun yoğun olduğu bir bölgedeyiz. Çocuklarımızın enerjilerinin maksimum olduğu çağda, birtakım istismarcılara meydan vermeden bu çocukların boşluğunu herhangi birtakım nahoş yerlerde geçirmelerine müsaade etmeden, kahvehane köşelerinde, kafelerde israf etmeden bunları spor sahalarına spor salonlarına çekenlerden Allah razı olsun" dedi.

Batman'da örnek bir çalışma yapıldığını ifade eden Karakan, şöyle konuştu:

"Bu çocuklar yarın olimpiyatlarda ülkelerinin bayraklarını temsil edecek. Bu potansiyelde çocuklar var. Türkiye Hokey Federasyonu olarak 64 ilde teşkilatımız var. Buradaki tabloyu Türkiye'nin hiçbir yerinde görmedim. Onun için bu çocukların anne babalarına emniyet ve spor teşkilatına yürekten teşekkür ederim. Örnek bir çalışma yapılmış. Federasyon olarak her zaman bunun destekçisi olacağız. Bunu siyaset olsun diye söylemiyorum. Başka illerde organizasyonlar yaptık ama burada inanılmaz bir tablo var. Bundan sonra buralarda ciddi organizasyonlar yapacağız. Türkiye şampiyonası maçları olsun, tesis olsun getireceğiz buralara. Türkiye Batman'ı ve civar illeri yanlış tanıyor. Herkesin buraya gelip, buradaki kaynaşmayı birliği ve beraberliği görmelerini sağlayacağız."

Reklam
Reklam

Batman Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Müdür Bilal Yalçın da gençlere yeni bir alternatif sunmak için kentte hokey sporunun yapılmasını başlattıklarını söyledi.

Kentte 2011 yılında meydana gelen terör olayında iki vatandaş ve bir polisin şehit olduğunu hatırlatan Yalçın, "Onların ruhlarını şad etmek ve anmak için bu turnuvayı organize ettik. Hokey Türkiye'de yaygın bir spor olmadığı için böyle bir ilgi beklemiyorduk. Ancak anlatınca öğrencilerden çok fazla talep oldu" ifadesini kullandı.

Turnuvada şampiyon olan Fatih Lisesi'nin ödülü Vali Yılmaz Arslan tarafından verildi.

Turnuvayı, terör saldırısında hamile eşi Mizgin Doru, 4 yaşındaki kızı Sultan Doru'yu kaybeden Talat Doru da izledi.

Muhabir: Yılmaz Ekinci / İbrahim Yakut

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: