Terör örgütü el kaide'ye yönelik operasyonu

Van ve İstanbul emniyet müdürlüklerinin koordineli olarak yaptıkları operasyonda,aralarında terör örgütü El Kaide'nin bölge sorumlusu olduğu iddia edilen kişinin de bulunduğu 10 şüpheli gözaltına aldı

VAN (İHA) - Van ve İstanbul emniyet müdürlüklerinin koordineli olarak yaptıkları operasyonda, aralarında terör örgütü El Kaide'nin bölge sorumlusu olduğu iddia edilen kişinin de bulunduğu 10 şüpheli gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, El Kaide'nin yapılanmasına yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ile koordineli olarak operasyon düzenledi. Akşam saatlerinde 10 ev ve 2 ayrı iş yerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında örgütün bölge sorumlusu olduğu öne sürülen F.İ.'nin de bulunduğu İ.B., Y.K., M.A.T., A.İ.D., İ.E., K.A., T.K., Y.K. ve Y.Y. adlı 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alının zanlıların

Reklam
Reklam

İstanbul'daki ''Hanzala'' kod adlı H.B.'den emir aldıkları ileri sürülürken, gözaltına alınan zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Şüpheliler, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü El Kaide'ye yönelik sabah saatlerinde düzenledikleri operasyonda ise 42 kişiyi gözaltına almıştı.

Anahtar Kelimeler: