Terör örgütü ile anlaşman varsa açıkla

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Başbakan Erdoğan’ın, PKK terör örgütüyle herhangi bir gizli anlaşması varsa, bunu kamuoyuna açıklamasını istedi...

Erçelebi “Bunu halktan saklamayınız ki, halkımız sizin nasıl bir anlayış içinde olduğunuzu görsün” dedi.

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, PKK terör örgütüyle herhangi bir gizli anlaşması varsa, bunu kamuoyuna açıklamasını isteyerek, “Bunu halktan saklamayınız ki, halkımız sizin nasıl bir anlayış içinde olduğunuzu görsün” dedi.

Erçelebi, PKK terör örgütü liderlerinden Murat Karayılan’ın, Fırat Haber Ajansı’na, PKK’nın eylemsizlik kararını değerlendirirken, “Devletle anlaştık, ateşkes yaptık” demesi üzerine bir açıklama yaptı. Türkiye’nin referandum sürecine girdiğinden bu yana tozu dumana katan liderlerin yaratmış olduğu “sisli havadan”, terör örgütünün yararlandığını öne süren Erçelebi, “Son bir hafta içinde terörist Abdullah Öcalan’ın bildirilerinin camilerden yayınlanması, terör örgütünün hakimiyet kurduğu yerlerde halk mahkemeleri kurması ve Türkiye Cumhuriyeti yargısının yerine koyması yetmezmiş gibi, şimdi de PKK’lıların ‘Devlet ile anlaştık, o yüzden tek taraflı ateşkes ilan ettik’ sözleri, ülkemizde tam bir kaos yaratmaktadır” dedi. Bir ülkenin başbakanının, terör örgütünü resmi muhatap kabul edemeyeceğini savunan Erçelebi, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

“Sayın Başbakan meydanlarda, devletin imkanları kullanılarak yaratılan sanal mutluluk tabloları içinde dolaşacağına, sorumlu bir devlet adamı gibi davranmalı ve PKK’ya gereken cevabı vermelidir. PKK’lıların yaptığı açıklamalara ve onların yandaşlarının ‘Bir masaya oturalım’ tekliflerine, Başbakan Türkiye adına, şehitlerimiz adına, gazilerimiz adına gereken cevabı vermelidir. Aksi halde Hükümet, teröristler ve yandaşları ile referandumda işbirliği yapmış olacaktır. Böyle bir işbirliği, ülkemize, devletimize ve halkımıza bir yarar sağlamadığı gibi, devletimizin bölünmez bütünlüğünden, ülkemizin birlik ve dirliğinden, demokrasimizden çok şey götürecektir. Başbakan ve Hükümet’i uyarıyoruz; Kaş yapayım derken, göz çıkarmayınız. Teröristlerle gizli bir anlaşmanız varsa bunu halktan saklamayınız ki, halkımız sizin nasıl bir anlayışta olduğunuzu görsün. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü, içi boş bir referanduma ve onun için yaratılan rüzgara feda etmeyiniz.”(ANKA)