Terör Örgütü KCK Operasyonunda 8'si Tutuklu 13 Sanığın Yargılaması Devam Etti

Sivas'ta terör örgütü KCK operasyonunda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan E.B., mahkemeye verdiği ifadede, baskı...

Sivas'ta terör örgütü KCK operasyonunda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan E.B., mahkemeye verdiği ifadede, baskı altında olduğu için örgüt çalışmalarına katıldığını, tehdit aldığını öne sürdü.

Sivas'taki KCK operasyonu sonrasında, haklarında dava açılan 8'si tutuklu 13 sanığın yargılanmasına devam edildi. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada avukatlarıyla hazır bulunan tutuklu sanıklar İsmail T., Hakan A., İbrahim H., Şenol Y., Mehmet S. Kürtçe hazırladıkları yazılı savunmaları mahkeme başkanına sundu.

Reklam
Reklam

Savunmaları alan Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, ''Mahkememizce anlaşılamayan Zazaca veya Kürtçe olduğu tahmin edilen bir dilde savunma yapıldığı görüldü'' diyerek, savunmaları dosyaya koydu. Sanık avukatı, Kürtçe savunmaların tercüme edilerek dosyaya eklenmesini talep etti. Mahkeme Başkanı Kısa, yasa çerçevesinde tercüme edilmeyeceğini, müdafilerin kendi imkanlarıyla çevirebileceğini kaydetti.

Savunmasını Türkçe olarak yapan tutuklu sanık Aynur G., Fıransız Dili ve Edebiyatı Bölümü son sınıf öğrencisi olduğunu, 6 dil bildiğini, Kürtçeyi de tutuklandıktan sonra cezaevinde öğrendiğini belirtti.

Gözaltına alındıktan sonra serbest kalan E.B.’nin mahkemeye iki celse arasında sunduğu ifade okundu. E.B., baskı ile örgüt tarafından düzenlenen faaliyetlere katıldığını, örgüt üyeleri tarafından tehdit edildiğini savundu. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: