Terör örgütü okullara dadandı

Terör örgütü PKK'nin başarılı operasyonlar sonrası eleman temin etmekte güçlük çeken örgütün okullara yöneldiği ifade edildi.

Siirt'te terör örgütü PKK'ya eleman temin ettiği iddiasıyla yakalanan 2 kadınla, bu kadınların ikna ettiği ve örgüte katılmak için hazırlık yaptığı öne sürülen 4 kız çocuğuişlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yetkililer, güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar sonrası eleman temin etmekte güçlük çeken örgütün okullara yöneldiği ifade edildi.

Siirt Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine 2 gün önce başlatılan eş zamanlı operasyonla terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna eleman kazandırmak için şehir merkezinde faaliyetlerde bulunan 2 kadın ile terör örgütünün dağ kadrosuna katılmak üzere olan yaşları 13 ile 18 arası değişen 4 kız çocuğu gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler, işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

Yetkililer, terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden başarılı operasyonların ardından örgütün eleman temin etmekte zorluk çektiğini belirtti. Örgütün bu nedenle şehirdeki milisler aracılığıyla çocuk ve genç kızlara yöneldiği ifade edildi.

Yetkililer, bu kişilerin özellikle lise ve üniversitelerde aktif bir çalışma yürüttüğünü, bu nedenle velilerin ve öğrencilerin çok dikkat etmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz