Terör örgütü operasyonu polis kamerasında

İstanbul’da, bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheli adliyeye sevk edildi. Terörle...

İstanbul’da, bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheli adliyeye sevk edildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şüphelilerin katıldığı belirtilen 30 ayrı olayın aydınlatıldığı kaydedildi. Terör örgütü yandaşlarının gerçekleştirdiği saldırılar, işyerlerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Elde edilen bilgiler ışığında Özel Harekat Tim'lerinin gerçekleştirdiği operasyon polis kamerası tarafından kaydedildi.
Terör örgütüne yönelik operasyon ile ilgili yapılan yazılı açıklamada operasyonun detayları hakkında bilgi verildi. Gözaltına alınanların Molotoflu, havai fişekli ses bombalı ve korsan gösteri olaylarını organize edenler ve bu olaylara katılan kişiler oldukları belirtildi. 3 Ocak 2012 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınlardan, yaşı 18’in altında olan 2 şüpheli, adliyeden serbest bırakılırken geri kalan 15 kişi bugün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.
Yapılan açıklamaya göre zanlıların Bağcılar, Beyoğlu, Başakşehir ve Fatih’te 30 ayrı korsan gösteri, iş yeri ve araçlara taşlı sopalı saldırı düzenlenmesi, siyasi parti irtibat bürosuna saldırı, bir markete molotof kokteyli ve taşlarla saldırılarak zarar verilmesi olaylarına katıldıkları belirtildi.
Güvenlik kameralarının çektiği görüntülere de yansıyan olaylarda bir markete molotof kokteyli atılması ve alışveriş yapan insanların olay yerinden kaçışmaları yer aldı. Ellerinde taşlar ve molotof kokteylleri ile itfaiye ve diğer araçlara zarar verilmesi de polisin elde ettiği görüntülere yansıdı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz