Terör Örgütü PKK Mağduru Aileden Çözüm Sürecine Tam Destek

Terör örgütü PKK'nın, Siirt'te 21 Eylül 2011'de sivillere yönelik saldırısında ağır yaralanan ve tekerlekli sandalyeye...

Terör örgütü PKK'nın, Siirt'te 21 Eylül 2011'de sivillere yönelik saldırısında ağır yaralanan ve tekerlekli sandalyeye mahkûm olan 19 yaşındaki Nuran Evin, olayın üstünden iki yıl geçmesine rağmen o günkü olayı iyi hatırlıyor. O acılı günden sonra hayata sımsıkı sarılan Evin, çözüm sürecini desteklediğini ifade ederek, “Ağır bedel vermiş biri olarak artık başka canlar yanmasın, başka şehitler vermeyelim artık. Bu kadar yeter. Terör örgütü, onlar da bu zihniyeti bırakıp barışa destek olurlarsa, artık huzur içinde hep beraber yaşayalım istiyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, çözüm sürecinde desteklediklerini ifade eden Baba İzzettin Evin de “Zulüm kime yarıyor; rantçılara, münafıklara. Barış kime; barış Allah’ın yoludur. Hepimiz kardeşiz. Birlik beraberlik içinde, onur içinde barış olsun.” şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt ziyaretinde, 2011’de terör örgütü PKK’nın saldırısı sonucu ağır yaralanarak, tekerlekli sandalyeye mahkum olan Nuran Evin’i unutmadı. Erdoğan, Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Nuran’a, şehitler ve gaziler adına plaket takdim etti. Başbakan'ın, elinden gelen her şeyi yapacağına söz verdiğini ifade eden Evin, “Ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söylediler. Onun için bir söz verdi bana. Plaket verdiler. Onu bütün şehitler, gaziler adına aldım ben de. Sağlığımla ilgili söz verdi. Yeniden yürümem için ellerinden geleni yapacaklar. Sağlığımla ilgili her şeyi karşılayacaklar. Ben bir şey istemedim ondan.” diye konuştu.

Çözüm süreci hakkında Başbakan’la görüştüklerini anlatan Evin, şu mesajları verdi: “Benim gibi binlerce terör mağduru var. Başkaları bizim durumumuza düşmesin istiyoruz. Terör olayları sonlansın istiyoruz artık. Ağır bedel vermiş biri olarak artık başka canlar yanmasın, başka şehitler vermeyelim artık. Bu kadar yeter. Yani Başbakan'ın bu tutumunu destekliyorum. Umarım en kısa zamanda barış olur artık. Terör örgütü, onlar da bu zihniyeti bırakıp barışa destek olurlarsa artık huzur içinde hep beraber yaşayalım istiyorum.”

Reklam
Reklam

BABA İZZETTİN EVİN: BARIŞ ALLAH’IN YOLUDUR, HERKES DESTEK VERSİN BUNA

Baba İzzettin Evin, Başbakan Erdoğan’a, gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür etti. Çözüm sürecinde Başbakan’ı desteklediklerini ifade eden Baba Evin, çözüm sürecine yönelik olarak şu mesajları verdi: “Bu barışı inşallah Allah ona nasip eder. Bu panellerde bazı insanlar çıkıyor, canı yanmamış, bir şey bilmiyor, konuşuyor. Ben insanlık adına onlardan utanıyorum. Bugün iki tane matematiksel olarak toparlarsak iki kelime var; birisi barıştır diğeri zulümdür. Zulüm kime yarıyor rantçılara, münafıklara. Barış kime, barış Allah’ın yoludur. Hepimiz kardeşiz. Birlik beraberlik içinde, onur içinde barış olsun. Herkes insanca yaşasın, bu ülke büyüktür, herkesin hakkından çıkar. Başbakanımız sağ olsunlar. Söylüyor zaten, ‘zehir zemberek olsa içeriz bunu’ daha ne isteyelim.”

Barış sürecini herkesin desteklemesi gerektiğini önemle vurgulayan baba Evin, “Zaten eğer bu karanlıktan, savaştan, haksızlıktan, zulümden, insanların ölmemesi için barışa vesile oluyorsa, bu, sadece Başbakan’ın değil, hepimizin görevidir. Bütün 75 milyon insanın görevidir bu. Destekleyelim. Kötü bir şey değil ki barış.” dedi.

Reklam
Reklam

"MEMLEKET ASLA BÖLÜNMEZ"

‘Memleket bölünecek’ şeklindeki iddiaların çarpıtma olduğunu kaydeden baba Evin, bu söylemi rant peşinde koşanların söylediğini belirterek, “Bazıları diyor ki memleket bölünecek. Neden memleket bölünecek. Ülke zayıf durumdayken Ruslar, İtalyanlar saldırdı. Neden bölünmedi o zaman. Şimdi mi bölünecek. Bölünme olmaz. Rantı bıraksınlar. Bu insanlar, bu gencecik insanlar yanmasın, analar ağlamasın, annelerin, babaların ciğeri yanmasın. Herkesten bunu istirham ediyoruz. Değil bölgemizde, Türkiye’nin hiçbir bölgesinde kimsenin canı yanmasın, yazıktır.” ifadelerine yer verdi.

"CHP NEDEN GÖREVİNİ YAPMIYOR?"

Ayrıca, CHP’nin barış sürecindeki duruşunu eleştiren baba Evin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kimden barış isteyeceğiz? Devletten isteyeceğiz. Biz ne için vergi veriyoruz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak? Vergimizi ödüyoruz. Bu sorunu halletmemiz lazım. Biz halletmezsek kim halledecek. Daha önce Başbakan yokken burada kimleri CHP’liydi. CHP niye görevini yapmıyor? Görevini yapsın CHP’de niye yapmıyor. Herkes bu ülkenin vatandaşı. Ayrı gayrı yok. Herkes bizim için birdir. Bizim de acılı bir baba olarak hiçbir vatandaşımızın, insanın, Müslümanın canı yanmasın. Bizim çağrımız budur. Bu halk bir bütündür. Kardeş olursak, onurlu bir şekilde herkesin bir barış içinde yaşamasını diliyoruz. 75 milyon insandan rica ediyoruz. Bu süreci herkes desteklesin.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz