"Terör Örgütü Propagandası Yaptıkları" Iddiası

Eskişehir'de, "terör örgütü propagandası yaptıkları" iddiasıyla haklarında dava açılan 4 üniversite öğrencisinin yargılanmasına Bursa'da başlandı.

Eskişehir'de, "terör örgütü propagandası yaptıkları" iddiasıyla haklarında dava açılan 4 üniversite öğrencisinin yargılanmasına Bursa'da başlandı.

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, Eskişehir'de bir otoparkın duvarına terör örgütü DHKP/C'yi öven yazı yazdıkları iddiasıyla 5'er yıla kadar hapis talebiyle haklarında dava açılan tutuksuz sanıklar G.Y, M.Ş, D.Y ve A.Ş ile sanıkların avukatları katıldı.

Sanıklardan M.Ş, ifadesinde, siyasetle ilgilendiğini ve 4 yıldır Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin (ÖDP) üyesi olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

ÖDP'nin Ankara'daki genel kuruluna katılımı sağlamak amacıyla pankart yazmak için görevlendirildiklerini ileri süren M.Ş, şu iddialarda bulundu:

"Bir arkadaşımızın evinde pankart yazdıktan sonra eve gitmek için 4 arkadaş sokağa çıktık. Evde pankart yazdığım için benim ellerimde ve üzerimde kırmızı boya izleri kalmıştı. Sokakta yürürken polis bizi durdurdu. Hiçbir suçumuz olmadığı için kaçmadık. Yazının yazıldığı otoparka götürdüler. 'Bu yazıyı siz mi yazdınız-' diye sordular. Biz de yazıyla hiçbir ilgimizin olmadığını söyledik ve ÖDP'li olduğumuz için gözaltına alındığımızı düşündük. Ne söylesek inanmayacaklardı. Bu yüzden de evde pankart yazdığımızı gösterme gereği duymadık. Polis bir süre sonra duvar yazısında kullanılan boya ve fırçaların bize ait olup olmadığını sordu. Onu da kabul etmememize rağmen 'hazırladığımız tutanağı imzalayın, zaten sizi serbest bırakacağız' dediler. Biz de tutanağı imzaladık."

Diğer tutuksuz sanıklar da davaya konu olan yazıyı yazmadıklarını öne sürerek, beraatlarını talep etti. Mahkeme heyeti, tutanakta imzası bulunan polislerin tanık olarak dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Reklam
Reklam

Bu arada sanıklar, adliye çıkışında ÖDP üyesi bir grupla basın açıklaması yaptı.

İddiaya göre, Mayıs 2012'de, Batuhan K, İstiklal Mahallesi'nde bulunan otoparkın duvarına boya ile yazı yazıldığını fark ederek durumu polise bildirmiş, polis ekipleri, bölgede yaptıkları incelemede 4 üniversite öğrencisini gözaltına almıştı. Emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılan 4 öğrenci hakkında "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi ise görevsizlik kararı vererek dosyayı Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti.

Muhabir: Cem Şan / Haluk Yüksel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: