Terör örgütü propagandasından gözaltına alınan 7 kişi tutuklandı

Şanlıurfa merkez ve Suruç ilçesinde eşzamanlı yapılan baskın ve aramalar sonucu gözaltına alınan 17 kişiden...

Şanlıurfa merkez ve Suruç ilçesinde eşzamanlı yapılan baskın ve aramalar sonucu gözaltına alınan 17 kişiden 7’si tutuklandı. Aralarında Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı ve İnsan Hakları Şanlıurfa Şube Başkanı'nın da bulunduğu 17 kişi hastanede yapılan sağlık kontrolünün ardından Şanlıurfa Nöbetçi Asliye ve Ceza mahkemesine sevk edildi.
"Terör örgütü propagandası yapmak", 'Suç ve suçluyu övmek" iddiasıyla mahkemeye sevk edilen zanlılardan Şanlıurfa İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, Şanlıurfa Eğitim Sen Şube Başkanı Halit Şahin, Müslüm K., Rıza Ö., Adil A., Hikmet E. Adile Ş. tutuklandı. 10 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Yaklaşık üç ay önce Şanlıurfa Kürdi-Der'e yönelik düzenlenen operasyonda bir CD ele geçirmiş. Ele geçirilen CD’de yapılan inceleme sonucu Suruç’ta kurulan sözde demokratik çözüm çadırında terör örgütü propagandası yapan şahıslar fiziki ve teknik takibe alınmış, bu kapsamda 17 kişi gözaltına alınmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz