Terör örgütü sorumluları Şırnak'ta sıkıştırıldı

Şırnak'ta terörist gruba karşı güvenlik güçlerinin operasyonu bütün hızıyla sürüyor. Çakır Sögüt mevkiinde yapılan operasyonda...

Şırnak'ta terörist gruba karşı güvenlik güçlerinin operasyonu bütün hızıyla sürüyor. Çakır Sögüt mevkiinde yapılan operasyonda örgütün Cudi Sorumlusu Serbest Haruni ile Kandil'de bölgeye teröristlerin durumunu rapor için gelen Botan saha sorumlusunun yardımcısı Rubar kod adlı teröristin de mağarada kıstırılanlar arasında bulunduğu bildirildi. Cudi operasyonunda şu ana kadar toplam 23 terörist etkisiz hale getirildi.
Şırnak Cudi Dağı merkezli üç gündür süren operasyonlarda 20 kişilik terörist grup mağarada kıstırıldı. 40 yakın şehidin verildiği Silvan ve Çukurca saldırılarında rol alan terörist grup içinde örgütün yönetici pozisyonunda bulunan Serbest Haruni ve Rubar kod adlı teröristlerinde bulunduğu öğrenildi.
İnsansız hava araçlarının istihbarat çalışması ve ele geçen teröristlerin verdiği bilgiler doğrultusunda Jandarma Özel Harekât Timleri'nin gerçekleştirdiği çalışmada, PKK'lı grubun Şırnak Cudi Dağı eteklerinde bulunan bir mağarada kıstırıldığı belirtildi.
Tüm uyarılara rağmen mağaradan çıkmak yerine güvenlik güçlerine ataşle karşılık veren grubun iki ayrı mağarada direnişe geçtikleri kaydedildi. Teröristlerin dışarı çıkması için göz yaşartıcı gaz kullanılması üzerine bazı teröristlerin dışarı çıktığı, ancak diğerlerinin ateşle karşılık vermeye devam ettiği bildirildi.
İki mağarada sıkıştırılan toplam 20 teröristin teslim olmaması ve karşılık vermesi üzerine Şırnak'taki Tümen İstikam Bölüğü'nden patlayıcı istendi. Patlayıcıların kullanılmasıyla birlikte çökertilen mağarada bazı teröristlerin canlı olarak ele geçirildiği kaydedildi.
Operasyonda 20 kişilik PKK'lı grubun etkisiz hale getirildiği bildirildi. Mağarada bulunanlar arasında Cudi, Kazan, Kato ve Geresa bölgelerinde güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonda ölen terörist arkadaşlarının durumunu tespit için Kandil'den gelen Rubar kod adlı teröristin de bulunduğu ifade edildi.
Ayrıca, Siirt'ten gelen birliklerinde Şırnak'taki operasyona dahil olmasıyla sürdürülen operasyonun ilk gününde bir teröristin etkisiz hale getirildiği bir astsubayın da bu çatışmada hafif yaralandığı ifade edildi. Söz konusu arazide iki teröristin cesedinin bulunduğu bildirildi. Burada yapılan operasyonda toplam 3 teröristin etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz