Terör örgütü yandaşlarının polise attığı bomba vatandaşa isabet etti

Diyarbakır’da, terör örgütü yandaşlarının polise attığı bombanın bir vatandaşa isabet etiği bildirildi. Hafif yaralanan vatandaş,...

Diyarbakır’da, terör örgütü yandaşlarının polise attığı bombanın bir vatandaşa isabet etiği bildirildi. Hafif yaralanan vatandaş, polisin olay yerine çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Diyarbakır’da, terör örgütü PKK’nın yandaşları, örgütün kuruluş yıl dönümü bahanesiyle Seyrantepe, Şehitlik ve Balıkçılarbaşı semtlerinde korsan gösteri düzenledi. 20 kişilik grup, Diyarbakır-Silvan karayolunu trafiğe kapatarak yoldan geçen vatandaşların aracına molotof attı. Polis aracına da molotof atan örgüt sempatizanlarına polis müdahale etti.
Yolu iki yönden trafiğe kapatan polis, ara sokaklara kaçan göstericileri kovaladı. Polis, göstericilerin yola attığı taş ve çöpleri de temizleyerek yolu trafiğe attı. Sur ilçesindeki Balıkçılarbaşı semtinde de bir araya gelen yaklaşık 20 kişilik grup, sloganlar atarak sağa sola molotofla saldırdı. Olay yerine gönderilen TOMA aracına ise el yapımı bomba atıldı. Bomba, polisin içinde bulunduğu araca 3 metre uzaklığında patladı. Olayda polise bir şey olmazken, yoldan geçmekte olan bir vatandaş yaralandı.
Metal parçalarıyla desteklenen bombanın parçalarının vatandaşa isabet ettiği belirtilerek, olay yerine ambulans çağrıldı. Yapılan ilk müdahalede vatandaşın hafif yaralandığı, durumunun iyi olduğu belirtildi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri kaçan göstericileri yakalamak için operasyon başlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz