“Terör örgütü, yatırımlara yönelik hain saldırılarla halka zulüm yapıyor”

Siirt Valisi Musa Çolak, Şirvan Baraj sahasında denetim ve incelemelerde bulundu. Vali Çolak, Fernas Elektrik...

Siirt Valisi Musa Çolak, Şirvan Baraj sahasında denetim ve incelemelerde bulundu. Vali Çolak, Fernas Elektrik Enerji AŞ firmasınca yapımına başlanan Şirvan Barajı'nda bir süre önce bölücü terör örgütü PKK tarafından kaçırılan dört işçi ile yakılan iş makinelerinin bulunduğu şantiyede denetim ve incelemelerde bulundu.

Şirvan Baraj sahasında yakılan iş makineleri ve enerji tünelini gezerek, buradaki yetkililerden bilgi alan Vali Musa Çolak yaptığı açıklamada, “PKK terör örgütü yatırımlara yönelik hain saldırılarla, bölgede yaşayan halka zulüm yapıyor. Milli servet niteliğindeki iş makinelerini yakarak, devasa nitelikteki yatırımları engellemeye çalışıyor. İlimizin ekonomik, sosyal alanda kalkınmasını sağlayacak bu yatırımları engellemek, burada çalışan vatandaşlarımızın işsiz kalmalarına, dolayısıyla halkımıza yapılan büyük bir zulümdür. Terör örgütünün yaptığı bu saldırıyı nefretle kınıyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Musa Çolak, devlet olarak esas amaçlarının halkın yaşam standartlarını yükselterek refah, huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürmelerini temin etmek olduğunu ifade ederek, Şirvan Barajı'ndaki bu hain saldırının örgüt ve örgüt unsurlarının gerçek yüzlerini bir kez daha gösterdiğini belirtti. Vali Çolak, sözlerine şöyle devam etti: "İlimize kazandırılması planlanan bu barajın, şantiye sahasında yapılan hain saldırı, bu millete yapılacak en büyük ihanettir. Örgütün burada yaptığı halka zulümdür. Burada yaşayan güzel insanlarımıza, şirin şehrimize katkı yapmak, ilimizin sosyo-ekonomik alanda gelişmesini ve işsiz vatandaşlarımızın istihdam edilmelerini istiyorsak, teröre asla destek ve fırsat vermemeliyiz. Bu lanetlenecek saldırı terörün gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur."
Çok güçlü bir devlet olduklarını ve terörle mücadelede kararlı olduklarını kaydeden Vali Çolak, "İlimizin kalkınması enerji üretimi bakımından cazibeli bir merkez haline gelmesi için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. İlimiz sınırları içerisinde yapılan barajların çevreye ve doğadaki ekolojik dengelerin korunması için de valilik olarak gereken hassasiyetleri gösteriyoruz. İlimiz sınırları dahilindeki yatırımlar devam edecektir.” şeklinde konuştu.
Vali Musa Çolak, baraj sahasının korunması için özel güvenlik tedbirlerinin artırılmasını, ayrıca güvenlik güçleriyle koordineli bir şekilde çalışılması gerektiğine vurgu yaparak, baraj yetkililerine geçmiş olsun dileğinde bulundu. Çolak, bölücü terör örgütü tarafından kaçırılan işçilerin bulunması, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla bölgede operasyonların aralıksız devam ettiğini söyledi.
Siirt Valisi Musa Çolak’ın Şirvan Baraj sahasındaki incelemelerine İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ünal Ödemiş, Şirvan Kaymakamı Mustafa Can ve baraj yetkilileri eşlik etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz