Terör Örgütünce Katledilen 11 Vatandaş Anıldı

SİİRT (AA) - Siirt'in Bayraktepe köyünde 1994 yılında terör örgütü PKK mensuplarınca katledilen 11 vatandaş için anma töreni düzenlendi. 

Siirt'in Bayraktepe köyünde 1994 yılında terör örgütü PKK mensuplarınca katledilen 11 vatandaş için anma töreni düzenlendi. Bayraktepe Şehitliğinde düzenlenen törende günün anlam ve önemini anlatan şiir okuyan öğrenciler, Siirt Vali Vekili Bahadır Yörük ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu'ya Türk Bayrağı verdi. Yörük, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de şehit ve gaziler sayesinde huzur ve güven içinde yaşandığına dikkat çekerek, birlik ve beraberliğin korunduğu müddetçe vatan topraklarında ilelebet barış ve kardeşlik içinde yaşanacağını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın başlattığı çözüm sürecinde çok önemli demokratik gelişmeler yaşandığını ifade eden Yörük, "Çözüm süreciyle bölgemizde huzur başladı. Bu sürece vatandaşlarımız da destek veriyor. 1994 yılında terör örgütü PKK tarafından yapılan bu katliamı nefretle kınıyor ve lanetliyorum. Tüm aziz şehitlerimizi de rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun" dedi. İl Müftüsü Faruk Arvas ise bölgede çözüm süreciyle başlayan barış ve kardeşlik atmosferini bozmak isteyen şer odaklarının olduğunu ifade ederek, bu karanlık odakların asla amaçlarına ulaşamayacaklarını belirtti. Şehitlik mertebesinin peygamberlik makamından sonra gelen en ulvi makam olduğunu kaydeden Arvas, "Yüce İslam dinine göre, Allah yolunda, vatan ve bayrak yolunda ölenlere ölü diyemeyiz. Çünkü onlar Yüce Rabbimiz tarafından rızıklandırılır. Bu bakımdan şehitlik mertebesi en yüce mevkidir" diye konuştu. Törende Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra İl Müftüsü Arvas tarafından dua edildi. Törene, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, Şehit ve Gaziler Federasyon Başkanı Lütfi Yiğit ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: