Terör örgütüne ait mühimmat ele geçirildi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 25 Kasım’da iki teröristin yakalanmasıyla sonuçlanan operasyonun devamında, terör örgütüne ait ek mühimmatın ele geçirildiğini bildirdi.

ANKARA(ANKA) – Genelkurmay Başkanlığı Şırnak’ın Cizre ilçesinde 25 Kasım’da iki teröristin yakalanmasıyla sonuçlanan operasyonun devamında, terör örgütüne ait ek mühimmatın ele geçirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde verilen bilgiye göre 25 Kasım’da Şırnak’ın Cirze ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu 2 teröristin güvenlik güçleri tarafından yakalanması ardından teröristlerle birlikte 2 kaleşnikof piyade tüfeği, bunlara ait 9 şarjör, 2 el bombası, 1 el dürbünü, 1 flaş bellek, 1 hafıza kartı ve 1 teyp ele geçirilmişti. Bu olayın devamında da bir 9 mm tabanca, bu silaha ait 2 şarjör ve 26 mermi, 2 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve 60 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi, 1 el dürbünü ve 2 telefon hafıza kartı ile yaşam malzemesi bulundu. Bulunan malzemeler imha edildi.

Reklam
Reklam

Ayrıca Batman’ın Sason ilçesi Heybeli köyü ile Halik mezrası arasındaki yol üzerinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca bir adet el bombası, 50 gram C-4 ve elektrikli fünye kullanılarak hazırlanan 1 el yapımı mayın bulundu. Bu malzemeler de imha edildi. Diyarbakır’ın Lice ilçesinin dağlık arazi kesiminde, bölücü terör örgütü mensuplarınca havan mühimmatı kullanılarak tuzaklanan 1 el yapımı mayın bulundu.(ANKA)