Terör Örgütünün Çocuk Kaçırması

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de toplanan İnsan Hakları Savunucuları Derneği üyesi bir grup, terör örgütünün çocuk kaçırmasını protesto ederek, basın açıklaması yaptı.

Kocaeli'de toplanan İnsan Hakları Savunucuları Derneği üyesi bir grup, terör örgütünün çocuk kaçırmasını protesto ederek, basın açıklaması yaptı. İzmit Sabri Yalım Parkı'nda bir araya gelen dernek üyeleri, "Sizinkiler koleje, halkın çocukları dağa mı?" ve "Anaların gözyaşı PKK'yı boğacak" pankartları taşıyarak, terör örgütü aleyhine slogan attı. Burada grup adına açıklama yapan Zahit Mollarecepoğlu, HDP'nin barış sürecini ortadan kaldırmaya çalıştığını iddia ederek, "Tüm icraatı, Kürt halkını, bu ülkenin halkıyla çatışma içine sokmaya çalışmak olan, sözde barış, özde çatışma partisi, gerek yol kesme gerek Diyarbakır'daki barış analarının eylemini örtmeye çalışarak, ortamı germeye devam ediyor" ifadesini kullandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın, belediyenin önünde eylem yapan annelere şiddet uygulatıp darp ettirdiğini savunan Mollarecepoğlu, baskı ve şiddete direnen annelerin destan yazdığını söyledi. Mollarecepoğlu, PKK'nın, senelerce mazlum Kürt halkını silahla sindirdiğini belirterek, Kürt halkının 30 sene sonra bu baskıya karşı başkaldırdığını kaydetti.ı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: