Terör örgütünün yola döşediği 90 kilogramlık bomba son anda fark edildi

Diyarbakır’da terör örgütü tarafından yola döşenen ve 90 kilogram A4 tipi patlayıcıdan yapılan el yapımı...

Diyarbakır’da terör örgütü tarafından yola döşenen ve 90 kilogram A4 tipi patlayıcıdan yapılan el yapımı bomba son anda fark edildi. Teröristlerin karakola erzak götüren askeri aracı hedef seçtikleri belinlendi. Bulunduğu yerde imha edilen bomba 1,5 metre derinliğinde 4 metre çapında bir çukurun açılmasına neden oldu.
Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Dicle ilçesi Yokuşlu Jandarma Karakolu'na lojistik ve ihtiyaç malzemesi taşıyan Jandarma Asayiş Komando Timi ekiplerince gerçekleştirilen kontrollerde, yol kenarında el yapımı patlayıcı tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, olay yerine sevk edilen uzmanlarca, iki adet yağ tenekesi içerisine yerleştirilmiş patlayı madde ile 35 kilogramı toprak üstünde olmak üzere yaklaşık 90 kilogram ağırlığında A 4 tipi patlayıcı ihtiva eden bomba düzeneği tespit edildiği kaydedildi.
Açıklamada şöyle denildi: “Dicle İlçesi Yokuşlu Jandarma Karakolu’na 16 Aralık 2011 günü lojistik ve ihtiyaç malzemesi götürmek amacıyla planlanan güvenlik faaliyetinde görevlendirilen Jandarma Asayiş Komando Timi tarafından yol güzergâhında yapılan kontrolde el yapımı patlayıcı tespit edilmiştir. Olay yerine sevk edilen patlayıcı madde uzmanlarınca 18 kilogramlık iki adet yağ tenekesi içerisinde 35 kilogramlık bölümü toprak üstünde yaklaşık ağırlığı 80-90 kg olan A4 patlayıcı ihtiva eden bomba ve düzeneği tespit edilmiş ve ilgili patlayıcı uzmanlarınca olay yerinde imha edilmiştir. Kontrollü patlama sonucu 1,5 metre derinliğinde ve 4 metre genişliğinde çukur oluşmuştur. Herhangi bir can ve mal kaybına fırsat verilmeden, büyük bir facia son anda önlenmiştir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz