Terör sorunu bitirilmeli

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Aydoğan Güleç, Türkiye'nin terör sorununu çözmesi gerektiğini kaydetti

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Aydoğan Güleç, ülkede yaşanan son terör olaylarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Afyonkarahisar'da defnedilen Şehit Üsteğmen Sami Çiftçi'ye Allah'tan rahmet dileyen Güleç, “Türkiye, terörü bitirmek zorundadır. On yıllarca daha terörle yaşayamaz. Yaşamamalıdır. Bunun için gerekli olan terörle mücadele azmi ve kararlılığı gösterilmeli. Hep birlikte ne yapılabilir sorgulanmalı ve yapılabileceklerin kararlılıkla uygulanmasına ihtiyaç vardır” dedi.

“İNSANLIĞIN ÇIKARINA

Reklam
Reklam

POLİTİKALAR ÜRETİLMELİ”

“Komşularla sıfır sorun” denilerek yola çıkıldığını, ancak Irak'ın kuzeyindeki yönetim hariç her komşu ülkeyle sorun yaşandığını belirten Güleç, “Türkiye bölgede maceraya girmeden kendi içinde birlik ve beraberlik anlayışı ile komşu ülkelerin de sınır ve ülke bütünlüklerinin korunduğu anlayış içinde, egemen güçlerin etki ve direktiflerinden ziyade öncelikle kendi doğrularımız ve olmazsa olmazlarımız çerçevesinde tüm Ortadoğu bölgesinin ve insanlığın çıkarına yönelik politikalar geliştirilerek hareket edilmesi zorunludur. Beklentimizdir. Bu noktada terörle tavizsiz mücadele yanında, TBMM başta terör olmak üzere, Ortadoğu ve komşu ülkelere ilişkin politikamızda ülke çıkarlarının korunduğu bir yörüngeye politika ve eylemlerini oturtmak zorundadır. Milletin temsilcilerinden beklentimizdir. Çünkü bölge ve Türkiyemiz ateş çemberinin içine çekilmeye çalışılmaktadır” diye koruştu.

“EN İYİ OKUL, EN YAKIN OKULDUR”

CHP Merkez İlçe Başkanı Aydoğan Güleç'in gündemindeki bir diğer konu ise eğitimdi. Güleç, Türkiye'de ve Afyonkarahisar'da altyapı ve okul-derslik ihtiyacının olduğunu belirterek “4+ 4+4 sisteminin sakıncalı yönlerini tekrar masaya yatırmak zorunludur. Derhal okul yapım seferberliğine başlamak bunun için de okul sorununu, mahalle mahalle çözmek gereklidir. Bu konuda kampüs okul projesine gitmeye gerek yoktur. Çünkü Afyon'un yolları dardır, gelecek 10-20 yılda şehir trafik ve karmaşa açısından yaşanmaz olur. Hangi yolla o kadar öğrenciyi taşıyacaksın? En iyi okul en yakın okuldur düşüncesinden hareket edilmelidir. Afyon’a milyonlarca liraya 5 yıldızlı altı su alan hastane yapılabiliyorsa, pekala Afyon’un merkezinde boşalan kamu kurum ve kuruluşlarının yerlerine örneğin stadın olduğu alanda, boşalan hastane yerlerinde, boşalacak müze yerinde, eski Köy Garajı yerinde ve Köy Hizmetleri arazinde okul yapılması ödevdir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: