Terör sorunu var

ANKARA (İHA) - Kamil Koç Otobüsleri A.Ş., özel olarak dizayn edilen 7 adet 2006 model Fortuna Man aracını filosuna katarak, İstanbul - Ankara - İzmir - Bursa güzergahlarında 'Rahat Hat' seferlerine başlıyor.

Kamil Koç Otobüsleri A.Ş.'nin, Man Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş.'ye özel olarak dizayn ettirdiği 7 adet Fortuna Man otobüsü, bugün yapılan bir törenle Kamil Koç'a teslim edildi. Törene, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Senan Kaleli, Kamil Koç otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sema Gülez ve MAN İcra Kurulu Başkanı Orhan Düzgün katıldı. Tören öncesinde bir açıklama yapan Kamil Koç İcra Kurulu Başkanı Senan Kaleli, Kamil Koç otobüslerinin duraklı, ekspres ve rahat hat olmak üzere 3 ayrı servis vermeye başladığını belirterek, Man tarafından özel dizayn edilen Rahat Hat otobüslerinin özelliklerini tanıttı.

Reklam
Reklam

Rahat Hat otobüslerinde tek ve çift kişilik koltuk seçeneği yanında, cep telefonu kullanma olanağı ve ücretsiz internet erişimi sağlandığını belirten Kaleli, ayrıca dijital uydu bağlantısı ile de 50 ayrı televizyon kanalı izlenebileceğini söyledi. Kamil Koç'un bir aile şirketi olarak şirket birleşmeleri ve tekelleşmeye karşı olduğunu ifade eden Kaleli, aynı ilkelerin ailenin 4. kuşağı tarafından da devam ettirileceğini kaydetti. Man İcra Kurulu Başkanı Orhan Düzgün'de bu projede yer almaktan mutluluk duyduklarını ve son teknoloji ürünü otobüsleri takdim etmekten dolayı gurur duyduklarını dile getirdi.

ATO Başkanı Sinan Aygün de, Türkiye'de 100 yıllık firmaların bulunmadığını çünkü, firmalar büyüdükçe sorunların arttığını ve parçalanmaların meydana geldiğini belirtti. Aygün, Kamil Koç firmasının ise bayanlar tarafından yönetildiği için parçalanmadan gelişmeye devam ettiğini söyledi. Man Motor A.Ş.'nin de ATO üyesi bir kuruluş olduğunu ancak 8 yıldır hiçbir şikayet gelmediğini ifade eden Aygün, Man'ın dünya standartlarında bir firma olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

"TÜRKİYE'DE ADAM ÖLDÜRME, BÖLÜNME VE İŞSİZLİK SORUNU VARDIR" Aygün, burada gündeme ilişkin açıklamalarda da bulundu. Türkiye'de 15 gün boyunca Deniz Baykal ve Bülent Ersoy'un tartışıldığını savunan Aygün, "Türkiye'nin sorunu Bülent Ersoy ve Deniz Baykal olayı değildir" dedi. Türkiye'de son dönemde yaşanan şiddet olaylarını da şiddetle kınadığını diye getiren Aygün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına da kesinlikle katılmadığını belirtti. Aygün, "Başbakan'a kesinlikle katılmıyorum. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur, Türkiye'de terör sorunu vardır" diye konuştu.

Türk Bayrağı taşıyan bir vatandaşın linç edilme girişimini de kınadığını ifade eden Aygün, "Türkiye'de tek bayrak vardır. O da Türk Bayrağı'dır" dedi. Tüm ATO üyelerinin dükkanlarına Türk bayrağı asmak ve DEHAP'ı taşlama gibi istekleri olduğunu bildiren Aygün, "Üyelerimizi bir yere kadar tutabiliyoruz, ama tutamayacağımız yerler de olabilir" dedi. Teröre bulaşanların işsiz kimseler olduğunu belirten Aygün, işi olanların Kürt de olsalar teröre bulaşmadıklarını söyledi. Aygün, "Türkiye'de adam öldürme, bölünme ve işsizlik sorunu vardır" dedi. Aygün, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın bu konudaki mesajlarının iyi okunması gerektiğini, Orgeneral Büyükanıt'ın bu konudaki gerekli ikazları yaptığını söyledi.

Reklam
Reklam

Daha sonra Aygün, Kaleli, Gülez ve Düzgün otobüslerin açılış kurdelesini kesti. Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Senan Kaleli ve ATO Başkanı Aygün, bir otobüsün kaptan koltuğuna geçerek otobüsü ilk olarak kullandı. Daha sonra otobüslerde Türk Bayrağı olmadığını anımsatan Aygün aracından getirttiği bir Türk Bayrağı'nı otobüse astı.