Terör tehlikesini umursamıyorlar

AĞRI (İHA) - Ağrı Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı aşı ekipleri, zorlu yolculuklardan sonra en ücra köylere ulaşarak, çalışmalarını yürütüyor. Terör tehlikesine aldırış etmeyen ekipler, havaların yağışlı geçmesi ve yolların çamurlu olması nedeni ile birçok köye araçlarla ulaşamayınca, yürüyerek ya da at sırtında ulaşmaya çalışıyor.

Son olarak Diyadin İlçesi'ne bağlı Yıldızlı Köyü'ne gitmeye çalışan sağlık personeli, araçlarla gidemeyince 3 kilometrelik yolu yürüyerek ve at sırtında tamamlamaya çalıştılar. Tendürek ve Aladağların orta kısmında bulunan dağ köyüne ulaşabilmek için zorlu bir yolculuğa çıkan ekip, ilk olarak dağlık alanı yürüyerek geçti. Daha sonra çamurlu alanı ve taşlık bölgeyi de büyük bir ustalıkla tamamlayan 7 kişilik sağlık personeli son olarak köy girişinde buldukları atlarla yolu tamamlamaya çalıştılar. Köy köprüsünden geçerek Yıldızlı Köyü'ne ulaşan sağlık ekibi köyde bulunan yaklaşık 15 çocuğa verem, tetanoz, kızamık ve Hepatit B aşılarını yaptılar.

Reklam
Reklam

Her gün kilometrelerce yol yürüyerek köylerde bulunan tüm çocukları aşılamaya çalıştıklarını belirten ekip Şefi Cem Alptekin, çoğu zaman yollarda mahsur kaldıklarını söyledi. Tüm olumsuzluklara rağmen yine yılmadan aşı çalışmalarına devam ettiklerini belirten Alptekin, "Amacımız tüm köylerde aşısız çocuk bırakmamaktır. Bu doğrultuda her gün ben ve arkadaşlarım kilometrelerce yol yürüyoruz. Mevsiminin yağışlı olması nedeni ile çoğu yollar çamurlu olduğu için araçlarımızla çıkamıyoruz. Bizler de yürüyerek ve bulduğumuz binek hayvanları ile köylerimize ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.