"Teröre sığınak sağlanmamalı"

Ankara - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile telefonla görüştü. Erdoğan'ın görüşmede, Türkiye'nin terörle mücadelede tavizsiz bir kararlılık içinde olduğunu vurgulayarak, hiçbir ülkenin terör örgütüne güvenli sığınak sağlamaması gerektiğinin altını çizdiği öğrenildi.

Irak Başbakanı Maliki'nin ise "Terör örgütünün Irak topraklarında üs kullanmasına izin vermeyeceklerini" söylediği belirtildi. Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Başbakan Erdoğan'ı telefonla aradı.Erdoğan ile Maliki yaklaşık yarım saat süren bir telefon görüşmesi yaptı.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin terör örgütünün Irak topraklarındaki uzantılarıyla ilgili talep ve hassasiyetini çok iyi anladıklarını belirten Maliki, terör örgütüne karşı kararlı bir tutum içinde olduklarını bir kez daha vurguladı.

"Terör örgütünün Irak'ın hiçbir yerinde barınmasına müsaade etmeyeceğiz" dediği belirtilen Maliki'nin, bu konuda Türkiye ve ABD ile işbirliği içinde çalışmaya devam edeceklerini ifada ettiği de kaydedildi.

Erdoğan ile Maliki'nin görüşmesinde Lübnan'da yaşananlar da gündeme geldi. Başbakan Erdoğan'ın görüşmede, İslam Konferansı Örgütü'nün (İKÖ) Malezya Zirvesi'nde yayınlanan deklarasyon ve Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora'nın 7 maddelik planına atıfta bulunrak, "Bu çerçevede barışı sağlamak için diplomatik çabalarımız sürecek" dediği ifade edildi.