Terörist cenazesinin taşındığı konvoydaki 2 kişi gözaltına alındı

Deniz otobüsünü kaçıran terör örgütü PKK üyesi Mensur Güzel'in cenaze konvoyu Şanlıurfa'dan geçtiği sırada kimlik...

Deniz otobüsünü kaçıran terör örgütü PKK üyesi Mensur Güzel'in cenaze konvoyu Şanlıurfa'dan geçtiği sırada kimlik kotrolü yapıldı. Konvoyda bulunan BDP Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Vural ve daha önce aranan bir kişi olmak üzere 2 kişi gözaltına alındı.
Kaçırdığı Kartepe deniz otobüsüne düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen PKK'lı Mensur Güzel'in cenazesi ailesi tarafından dün İstanbul Adli Tıp Morgu'ndan alınarak Diyarbakır'a doğru yola çıkarıldı. Cenaze konvoyu Şanlıurfa'dan geçtiği sırada durduruldu. Kimlik kontrolü yapılan konvoyda gerginlik çıktı. Gerginlik sonrası iki kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan birinin teröristin akrabası olduğu belirtilirken birinin BDP Şanlıurfa il başkanı olduğu belirtildi. BDP İl Başkanı Mehmet Vural, kontrol sırasında görevlilere zorluk çıkardığı gerekçesi ile gözaltına alındığı belirtilirken, Mansur Güzel'in akrabası olduğu iddia edilen Nafiz Işık ise daha önceki bir suçtan arandığı için gözaltına alındığı öğrenildi. 'İhbar' gerekçesi ile durdurulan yaklaşık 15 araçlık konvoy, didik didik arandı. Cenaze konvoyu daha sonra Diyarbakır'a doğru yola devam etti. Güzel'in cenazesini karşılamak için Diyarbakır'da da hazırlıklar sürerken, cesedin Diyarbakır girişinde karşılanacağı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz