Terörist Diye Öldürülen Eliveren Kardeşler Davasında Sanıklara Yurt Dışı Yasağı

Aziz ÖNAL/BİNGÖL, PKK’lı oldukları iddiasıyla 17 Nisan 1999’da öldürülen, daha sonra bölücü örgütle ilişkilerinin olmadığı ortaya çıkan Mehmet ve Yılmaz

Aziz ÖNAL/BİNGÖL, PKK’lı oldukları iddiasıyla 17 Nisan 1999’da öldürülen, daha sonra bölücü örgütle ilişkilerinin olmadığı ortaya çıkan Mehmet ve Yılmaz Eliveren kardeşler cinayeti ile ilgili, dönemin Genç İlçe Emniyet Amiri Ahmet K., komiserler Bülent G., Ahmet Kenan Ç., polis memurları Mehmet A., Mehmet Y. 'nin yargılanmasına devam edildi. Sanıkların, 'Tasarlayarak öldürme, tehdit, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlaması ile ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılandıkları davanın, Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 9’uncu duruşmasına, ölenlerin yakınları ve avukatları katıldı. Sanık ve avukatları ise duruşmaya SEGBİS sistemiyle katıldı.
Duruşmada ölenlerin avukatı Abdullah Alakuş, daha öce mahkemeye verdikleri yazılı beyanlarını tekrarladıklarını söyledi. Mahkemeye sundukları görüntüleri hatırlatan avukat Akkuş, "Görüldüğü gibi aslında ortada bir çatışma yok. İlçe merkezinde katledilen iki sivil vatandaşın, daha sonra çatışma çıktığı ve öldürüldüğü iddiası var ve bu iddia tanık anlatımlarıyla da tamamen çürütülmüştür" dedi.
Avukat Alakuş, ortaya çıkan delillerin gizli tanık Murat'ın beyanlarını hem dosyadaki deliller, hem de sanıkların doğruladığını kaydetti.
Mahkeme heyeti, sanıkların tutuklanması talebi reddederken yurt dışına çıkış yasağı konulmasına ve olay yerinde 20 Şubat 2015 günü keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: