Terörist onlarca polisin arasından kaçtı!

Mersin'de üç ayrı bombalama eylemine karıştığı iddia edilen terör örgütü PKK üyesi 32 yaşındaki Yılmaz Yıldız, polisin operasyon düzenlediği evden kaçtı.

Zanlının kırsaldan kente geldiği dünden itibaren takip edildiğini belirten Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, evde 3 kadın ve 3 çocuğun olduğu için çatışmaya giremediklerini, bu sırada binanın apartmanından yandaki apartmanlardan birine atlayarak kaçtığını açıkladı.

Mersin'de 8 Nisan 2005'te Lider Market'e, aynı yıl 11 Nisan'da Çetinkaya Mağazası'na bomba atılması ve 20 Nisan'da da kent merkezine saatli bomba konulması eylemlerini gerçekleştiren teröristler arasında yer alan Yılmaz Yıldız'ın dün kırsal alandan kent merkezine geldiği istihbaratını alan Mersin Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Dün zanlıyı takibe alan polis ekipleri Bahçelievler Mahallesi 1819 sokaktaki Gürel Apartmanı'na girdiğini tespit etti.

Reklam
Reklam

BİNA KUŞATILDI

Bugün saat 18.30 sıralarında operasyon için düğmeye basan polis, 4 katlı apartmanın zemin katındaki daireye girdiği saptanan teröristi yakalamak için bölgeyi kuşattı. Dairede 3 kadın, 3 çocuk ve bir erkeğin daha olduğu bilgisini edinen polisler çatışmaya girmekten kaçındı. Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer'in yönettiği operasyon sırasında teröriste ‘Teslim ol' çağrısı yapıldı. Ancak, polisin bu çağrısına teröristten yanıt gelmedi. Eve gaz bombası da atan polis daha sonra içeri girdi ve zanlının kaçtığı anlaşıldı. Apartmanın çatısından yandaki apartmana atlayarak kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, çevrede yaptığı aramalarda PKK'lı Yıldız'ın izine rastlayamadı. Polis evdeki ismi açıklanmayan 1 erkek ve 4 kadını gözaltına aldı.

‘KADIN VE ÇOCUKLARI DÜŞÜNDÜK'

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, "kırsal kesimden geldiği ve eylem hazırlığında olduğu" ile sürülen terör örgütü mensubuna yönelik operasyonun, "evde kadın ve çocuklar olduğu" bilgisi üzerine geç başlatıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Ekizer, Toplum Destekli Polis Amirliği binasında düzenlediği basın toplantısında, evdeki 3 kadın ve 3 çocuk ile bir erkeğin dışarıya çıkmasının sağlanmasından sonra başlanan operasyonda söz konusu şahsa ulaşılamadığını belirtti.

Ekizer, çalışmanın "boş ve tesadüfi" olmadığını vurgulayarak, şu bilgileri verdi: "Bu şahsın, 8 Nisan 2005'de Lider Güven Market'e bomba koyma hadisesi, 11 Nisan 2005'de Çetinkaya Mağazası'nda yangın ve maddi zarara neden olan patlama, 20 Nisan 2005'de yapılan araştırmada Çetinkaya Mağazası'nda tespit edilen gizlenmiş saatli bomba olaylarına karıştığı tespit edildi.

Bu 3 olayın bağlantısında yakalamak üzere operasyon gerçekleştirdiğimiz PKK bölücü terör örgütü mensubunun, dağ kadrosundan eylem amacıyla gönderildiğini istihbarat çalışmalarla tespit ettiğimiz Tunceli Mazgirt doğumlu Yılmaz Yıldız olduğunu belirledik. Yapılan takip neticesinde girdiği ev de dün itibari ile tespit edildi. Kimin evi olduğu kaç kişi olduğu belirlendi. Dün saat 20.00 sıralarında operasyon konusunda değerlendirme yapıldı. Evde zanlı ile 1'i erkek, 3'ü kadın ve 3'ü çocuk 8 kişinin olması, tereddütlü ve tedbirli davranmamızı gerektiren bir operasyonla karşı karşıya kaldığımızı gösterdi. Dün operasyon düzenleyebilirdik. Ancak kadın ve çocukların kalkan olarak kullanılmasından endişelendiğimiz için operasyonu bugüne ertelendi."

Reklam
Reklam

Yıldız'ın girdiği apartmanın "usulüne uygun olarak kontrol altına alındığını" vurgulayan Ekizer, "Ancak operasyonda gizlilik içinde yürütüldüğü için soruşturamadığımız 5 blok bir tarafta, 5 blok bir tarafta 32 daireden oluşan bir yapı ile karşılaştık. Bu nedenle kaçışın kolayca yapılabileceği belirlendi. Şayet bunları detaylı bir şekilde araştırsaydık anlamını yitirir ve meraklı insanlar operasyonu yapılamaz hale getirebilirdi" dedi.

Gerek mahallede gerekse kent genelinde arama çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Ekizer, "Belirtilen 3 eylemin bu kişi tarafından yapıldığını ve ne maksatla kente geldiğini tespit eden, bugüne kadar da 24 bombalama teşebbüsünü yapılmadan önce malzeme ve sanıklarla yakalayan bir teşkilat olarak böyle bir durumla karşılaşmamız olağandır. Bundan sonra yapılacak teşebbüsleri takip ederek gerekli önlemleri alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Ekizer, zanlının eniştesinin olduğu belirlenen evde bulunan erkek ve kadınların ifadelerine başvurulacağını sözlerine ekledi. Çevrede geniş güvenlik tedbiri alan polis, operasyonu sürdürüyor.

Reklam
Reklam