Teröristler, Iş Makinelerini Ateşe Verdi

Batman'da bir köprü inşaatını basan bir grup terörist, köprüye zarar verip iş makinelerini yaktı.Dün gece...

Batman'da bir köprü inşaatını basan bir grup terörist, köprüye zarar verip iş makinelerini yaktı.

Dün gece saat 23.00 sıralarında, Batı Raman'da başlayan yol çalışması ve Kantar Köprüsü şantiyesini basan bir grup terörist, şantiye binası ve köprü yapımında çalışan 7 iş makinesini ateşe verip kaçtı. Olayın duyulması üzerine bölgeye intikal eden jandarma ekipleri ve özel harekat polisleri, kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

Sabah saatlerinde şantiye bölgesine giden Vali Yılmaz Arslan, olay yerinde incelemelerde bulunup, bilgi aldı. Vali Arslan, bir grup terör örgütü mensubunun, bölgede yürütülen yol ve köprü çalışmalarını sabote etmek amacıyla araçlara zarar verdiği şeklinde bilgi aldıktan sonra olay bölgesine süratla intikal eden güvenlik güçlerinin operasyonlara başladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Devletin, bu tür yatırımlara büyük önem verdiğine dikkat çeken Vali Arslan, “Bana verilen bilgiye göre, 7 iş makinesi ile işçilerin barınma mekanı olan bir yer ateşe verilmiş. Allah’tan herhangi bir can kaybı veya yaralanma söz konusu değil.” dedi.

Bölgede yürütülen böyle önemli projelerle ilgili zaman zaman bu tür sıkıntıların yaşandığına vurgu yapan Vali Arslan, devletin bu yatırımlara büyük önem verdiğini ifade etti.
Bu yol çalışmasının bitimiyle Batman-Mardin güzergahınının 60 kilometre kısalacağını belirten Vasli Arslan, şöyle devam etti:

“Bizim için önemli olan diğer husus da bu bölgede yaşayan vatandaşların Batman’a gidiş gelişlerini kısaltan önemli bir yol ve köprüdür. Proje bedeli 20 milyon olan bir işten bahsediyoruz. Müteahhitlerimiz gayretli bir şekilde çalışıyorlar, elbette moralimizi bozmaya gerek yok. Bu işleri, ne olursa olsun yapacağız. Çünkü bunların vatandaş için yapıldığının herkes farkında, bizler de farkındayız. Devlet, gerekli tedbirleri almak suretiyle bu çalışmaları belirtilen sürede bitirecek. Müteahhit firma, burada çalışan işçilere tekrar geçmiş olsun. Batman’da buna benzer altyapı çalışmalarını tamamlama karar ve azmindeyiz. Parasal anlamda bir sıkıntımız yok. Zaman anlamında da bir sıkıntımız yok. Moralimizi bozmayacağız, çalışmalarımızı daha hızlı sürdüreceğiz. Vatandaşın hangi hizmetlere ihtiyacı varsa, bıkmadan usanmadan bu hizmetleri yapacağız. Kim engel olmak istiyorsa istesin, bu hizmetler devam edecek.”

Reklam
Reklam

Yapımı devam eden, 480 metre uzunluğunda olacak olan Kantar Köprüsü toplam 12 ayaktan oluşuyor. 64 metre yüksekliğinde köprünün genişliği ise 10 metre olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: