Teröristler karakola ateş açtı: 1 şehit

Viranşehir ilçesinde PKK'lı teröristlerce karakola düzenlenen saldırıda yaralanan asker şehit oldu.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, PKK'lı teröristler tarafından karakola uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda yaralanan asker şehit oldu.

Alınan ilk bilgiye göre, bir grup PKK'lı terörist tarafından Viranşehir - Mardin karayolunun 20. kilometresinde bulunan Karakuzu Jandarma Karakoluna uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya güvenlik güçlerince karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı.

Reklam
Reklam

Çatışmada 1 asker yaralandı. Yaralı asker, bölgeye sevk edilen ambulansla Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Saldırıda yaralanan asker, hastanede şehit oldu

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki Karakuzu Jandarma Karakolu yol kontrol noktasına PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda yaralanan asker, kaldırıldığı Viranşehir Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon devam ediyor.

"KONTROL ESNASINDA VURULUYOR"

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Teröristlerle mücadelenin süreceğini vurgulayan Tuna, "O bölgede kontrol noktası var. Vatandaşın güvenliği için araç kontrolü yapıldığı esnada yolda bir çuval görülüyor. Güvenlik görevlimiz kontrole gittiği esnada yol kenarındaki mısır tarlasında ateş altına alınıyor. Bir askerimiz ilk ateşte ağır yaralanıyor. Saldırıya anında cevap veriliyor. Mardin sınırına kadar olan bölgede operasyon başlatıldı. Ağır yaralı askerimizi maalesef kurtaramadık. Allah'tan rahmet diliyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tunceli - Erzincan karayolu trafiğe Kapatıldı

Tunceli - Erzincan karayolunu kesen bir grup PKK'lı terörist, kimliklerini kontrol ettikleri sürücü ve araçlarda bulunanları bir arada toplayarak örgüt propogandası yaptı. Olayın duyulmasının ardından güvenlik nedeniyle yolu çift yönlü ulaşıma kapan güvenlik güçleri bölgede hava destekli operasyon başlattı.

Bugün akşam saatlerinde kalabalık bir PKK'lı grup Tunceli- Erzincan karayolunu, Tunceli il merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Sögütlüçeşme mevkiinde keserek, yoldan geçen araçları durdurdu. Araçlarda bulunanların kimliklerini kontrol eden PKK'lılar, ardından bir arada topladıkları vatandaşlara bir süre örgüt propagandası yaptı. PKK'lılar yaklaşık 1 saat boyunca Tunceli ve Erzincan yönünden gelen araçların geçişine izin vermedi. Yol kesen PKK'lı grup, daha sonra elektrik dağıtım şirketi FEDAŞ'a ait bir aracı gaspederek, olay bölgesinden uzaklaştı. Gaspedilen FEDAŞ'a ait, daha sonra PKK'lılar tarafından yakılmış halde bulundu.

Olayın duyulmasından sonra güvenlik güçleri olası bir saldırıya karşı Tunceli-Erzincan karayolunu çift yönlü trafiğe kapattı. Yolunaskerlerce trafiğe kapatılmasından sonra bölgeye insansız hava aracıları gönderilerek operasyon başlatıldı. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı iki tarrauz helikopteri bölgeye gönderilerek PKK'lıların bulundukları alanlar yoğun şekilde bombardıman altına alındı.

Reklam
Reklam

PKK'lıların bölgeden uzaklaşmasının ardından burada bekletilen araçlar Tunceli ve Erzincan yönüne doğru haraket etti. Tunceli il merkezi ve ilçelerde olası bir PKK saldırısına karşı bütün birimler en üst düzeyde uyarıldı.

AA/DHA

Anahtar Kelimeler: