Teröristlerin kaçırdığı Muşlu asker serbest bırakıldı

Terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından 12 Ağustos'ta kaçırılan Muş’un Bulanık ilçe nüfusuna kayıtlı ve Mardin’de...

Terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından 12 Ağustos'ta kaçırılan Muş’un Bulanık ilçe nüfusuna kayıtlı ve Mardin’de vatani görevini yapan Aykut Çelik isimli askerin serbest bırakıldığı bildirildi.
PKK tarafından kaçırılan askerin Diyarbakır’ın Kulp İlçe Jandarma Komutanlığı’nda bulunduğunu ifade eden Muş Valisi Ali çınar, askerin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Vali Çınar, “PKK tarafından kaçırılan asker Aykut Çelik’in Kulp Jandarma Komutanlığı’na intikal ettiğiyle ilgili bilgiler doğru. Bu bilgileri Diyarbakır Valiliği’nden de teyit ettirdik. Bulanık’ta yaşayan askerimiz halen Kulp Jandarma Komutanlığı’nda bulunuyor ve sağlığı yerinde. Bilgisine başvurulacak.” dedi.
Aykut Çelik ile birlikte kaçırılan Muş Valiliği'nde görevli Ankara nüfusuna kayıtlı Kaymakam Adayı Kenan Erenoğlu ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini belirten Çınar, ellerinde bazı bilgiler olduğunu ve netleştirdikten sonra kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. Çınar, “Bu konuyla ilgili fazla bilgi vermem doğru değil. Önemli olan askerimizin sağ salim Kulp Jandarma Komutanlığı’nda bulunuyor olması. Bizim için çok önemlidir.” diye konuştu.
Öte yandan Aykut Çelik’in ailesinin de çocuklarını görmek üzere Bulanık’tan, Diyarbakır’ın Kulp ilçesine gittikleri öğrenildi.
Muş-Kulp kara yolunda yol kesen teröristler, geçen araçları durdurmuş, vatandaşlara terör örgütü lehine, AK Parti aleyhine propaganda yaptıktan sonra araçlardan indirdikleri asker Aykut Çelik ile Kaymakam Adayı Kenan Erenoğlu’nu kaçırmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz