Teröristlerin son çırpınışları

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Diyarbakır'daki saldırının yalnız Silahlı Kuvvetlere değil, halka yönelik, hedef gözetmeksizin yapılan terör eylemi olduğunu kaydetti. Büyükanıt, "Bu insanlığa sığmayan, hedef gözetmeyen bir terör eylemidir ve Diyarbakır'dadır. Diyarbakır'da huzur sükûnun hakim olmasını arzu etmeyen bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. Bu nokta çok önemlidir" dedi.

Diyarbakır'da 5 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan sonra bölgeye gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Diyarbakır Valiliği'nde yaptığı açıklamada, dünkü menfur saldırı yalnız Silahlı Kuvvetlere değil, halka yönelik yapılmış bir saldırı olduğuna dikkat çekti. Saldırıyı "Hedef gözetmeksizin yapılan bir terör" olarak nitelendiren Orgeneral Büyükanıt, saldırının, sivil vatandaşlara, çocuklara zarar verme amacı da taşıdığını söyledi. Büyükanıt, "Ama Diyarbakır'ın en işlek caddelerinden birinde yapılması asker kadar sivillerin de hedef alındığını gösteriyor. Patlayan bombadan sivillerin zarar görmemesi mümkün değil" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Birçok kişinin yaralandığını, saldırıda ölen çocukların olduğunu ifade eden Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Bu insanlığa sığmayan, hedef gözetmeyen bir terör eylemidir ve Diyarbakır'dadır. Diyarbakır'da huzur sükunun hakim olmasını arzu etmeyen bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. Bu nokta çok önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.
Orgeneral Büyükanıt, hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara da acil şifalar diledi. Terör eyleminde zarar görenlere ve tüm Diyarbakır halkına "geçmiş olsun" diyen Orgeneral Büyükanıt, "Diyarbakır'ın ismi artık terörle beraber anılmamalıdır. Diyarbakır buna layıktır. Diyarbakır'ın layık olmadığı bu tür terör eylemleridir" dedi.

Bu tür eylemlerin terörle mücadeledeki kararlılığı değiştirmeyeceğini aksine artıracağını söyleyen Orgeneral Büyükanıt, yaralılarla ilgili sorular üzerine, 3 askeri personelin durumunun ağır olduğunu, biri üstteğmen, vücudunda yanık bulunan askerlerin tedavisinin de Ankara'da devam ettiğini kaydetti. Orgeneral Büyükanıt, bu eylemi "kolay bir eylem" olarak nitelendirdi ve teorik olarak bu eylemlere yönelik önlem alınabileceğini ancak pratikte bunun zor olduğunu ifade etti. Bu eylemin işbirlikçilerinin bulunduğunu belirten Orgeneral Büyükanıt, "İşbirlikçilerle teröristler arasında bir fark yoktur" dedi.

Reklam
Reklam

ANKA