Terörle Mücadele -Eruh'ta teröristlerin kullandığı bir sığınakortaya çıkarıldı -Vali Çolak: "Sığınakta terör örgütüne ait mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi"

Eruh ilçesinde düzenlenen operasyonda terör örgütü mensuplarının kullandığı bir sığınak ortaya çıkarıldı.

Eruh ilçesinde düzenlenen operasyonda terör örgütü mensuplarının kullandığı bir sığınak ortaya çıkarıldı.

Siirt Valisi Musa Çolak, yaptığı yazılı açıklamada, sığınakta terör örgütüne ait mühimmat ve yaşam malzemesinin ele geçirildiğini belirtti.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bölücü terör örgütünün son dönemlerde sansasyonel nitelikte bombalı saldırı eylemleri yapmak istediklerine yönelik güvenlik güçlerimizce yapılan istihbarat ve takip çalışmaları sonucu, Eruh'un Kılıçkaya köyü kırsalında bölücü terör örgütüne ait mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen sığınak içerisinde, 1 anti personel mayını, 2 el bombası, 41 G-3 piyade tüfeği fişeği, 26 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 1 el telsizi, 70 santimetre infilaklı fitil, 1 el dürbünü, 12 kilogramlık tüp, radyo, pil, ajanda, 4 USB kablosu, 2 el feneri, çekiç, kazma, koli bandı, 25 örgütsel kıyafet ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir."

Reklam
Reklam

Çolak, açıklamasında, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, güvenlik güçlerinin çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: