"Terörü bir yılda bitiremezsem siyaseti bırakırım"

EDİRNE (İHA) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, terörün iklimini değiştireceğini belirterek, "Terörü 1 yıl içinde gündemden atamazsam, başbakanken siyaseti bırakırım" dedi.

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, özel bir uçakla Tekirdağ'ın Çorlu Havalimanı'na geldi. Tekirdağ milletvekili adayları tarafından karşılanan Ağar, daha sonra karayoluyla Edirne'ye geçti. Selimiye Meydanı'nda toplanan partililer Ağar'ı sloganlarla karşıladı.

Mehmet Ağar, eşi Emel Ağar ile birlikte partililerin karşısına geçti. İktidar ve muhalefet partilerine yüklenen Ağar, "Onlar susuyor, milletin vicdanı konuşuyor. Seçimden sonra hep birlikte olacağımız, tek DP bayrağı altında birleşeceğimiz Anavatan'lılar siz de hoş geldiniz. Sizinle itimadına layık olmanın yüksek gururunu duyuyoruz. Köye ve köylüyü seçimden seçime hatırlarlar bunlar. Köy deyince Kadıköy'ü, Bakırköy'ü bilirler. Bu bir çizgi bu bir devamlılığı olan çizgidir. Bu çizginin dibinde doruğunda
köy var. Bu seneki kuralıktan sıkıntıyı biliyoruz. Bilirsiniz Uzunköprü mitingine gelirken korkudan cumartesi banka açtırıp milletten aldıkları çeltiğin parasını ödediler. Yetmedi Lüleburgaz'a geldim cumartesi banka açtırdılar. Şimdi cumartesi banka açmaya gerek yok primler Ekim'den evvel ödenecek. Trakya'nın en ucundaki köye gidin. Her taraftaki çiftçiye köylüye söyleyin yeşil mazot ucuz gübre ilaç tohum geliyor elektrik su paralarında faizler kalkıyor. Deyin ki kırat gelir kırat geliyor Demokrat Parti geliyor" dedi.

Reklam
Reklam

Mehmet Ağar, "Türkiye başbakanını seçecek. Nasıl bir başbakan seçecek, herkesin hayat hikayesini bakacak. Bu seçimde medya ısrarla genel başkanlar, parti programları, adaylar arasında hiçbir mukayese yaptırmadı. Sebebi DP'nin üstünlüğüne kaçırmak istediler" şeklinde konuştu.
Terör konusuna da değinen Ağar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye tarihinin en önemli tehditlerin karsı karşıyayız. Irak' terör ihraç ediliyor. Türk tarihinin en önemli döneminde Türkiye karsısındaki tehditi Mehmet Ağar mı geçer, bunlar mı geçer? Birileri oturup palavra ile meşgul birileri masalara yumruk vurmakla, bilboard asmakla, terörle mücadele olmaz".
Türkiye'nin hiçbir önemli meselesine talip olmadan kavga ve adaletle ortadan bölmeye çalışıldığını anlatan DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Birbirlerine hakaret, büyük sözler söylüyorlar. Kimi ip veriyor, kimi saat parası tartışıyor" dedi.

DP Lideri Ağar, başbakan olunca uygulamalı ders vereceğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Türkiye'nin müdafaası Bosna'dan başlar. Yozgat'tan Musul'a dedim anlayamadılar. Bosna'dan Basra Körfezi'ne, Kosova'dan Taşkent'e, Mezarı Şerif'e kadar anlayamadılar. Van'da, Edirne'de, Diyarbakır'da, Trabzon'da terör konusunda ne konuşuyorsam 6 ayda hakim bunlara olup, bir yılda gündemden kaldıracağım".
Bu toprakta doğan büyüyen yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti kimliğine sahip hiçbir kimsenin kendi polisine, askerine silah çekemeyeceğinin kaydeden DP Lideri Ağar sözlerini şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Eğitim mi eğitim, iş mi iş. Ancak, hiç bir ananın gözünden yaş akıtmayacağız. Terörü çıkmaz sokağı kendisine metot olarak alan varsa silahla bu ülkenin bütünlüğünün birliğin üstüne gelmeye cesaret edecek varsa ona da buradan söylüyorum, silahla gelen silahla gider. Hiçbiri karşılıksız olamaz. Geçmişte yapamadığını millete masal diye satmasını, millete ip atıyorsun ama davul zurna ile askere gidenlerin şehit olmasını önlemek için bir şey yapmıyorsun. Terörün, 3 ay içinde iklimini değiştirip, 6 ayda sahip olup 1 yılda ülke gündeminden çıkarmazsam, başbakanken siyaseti bırakmaya söz veriyorum, bu konuda iddiam büyük. Türkiye erkek geçinip ürkekleri çok gördü. Şimdi yeniden gördü. Anket bülbüllerinin karşısına müşterek bir yapı olarak CHP-MHP koalisyonu çıkarmasının sebebi ne, yenilen yenilmeye alışmış. Bunların karşısında biz varız".

"Ana muhalefet afiş basıyor anlatıyor Cumhuriyet kazanacak" diyen Ağar, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Milli manevi değerler, inancımız milletin malıdır. İmanın kimde olduğunu Allah bilir. Öbür tarafta Cumhuriyet 1923'te oylandı bitti. Cumhuriyet hepimizin, milletin cumhuriyeti. Seçim cumhuriyetin değil Halk Partisi'nin seçimidir. Bizim milliyetçiliğimiz ülkeye böldürmeyen milletçilik, bilboard milliyetçiliği değil. Devlet staj makamı değildir. Biz öğrene öğrene geldik. Bizim öğrenecek bir şeyimiz kalmadı".

Reklam
Reklam